Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a városban már "aprópénzért" nyomtatják a házakat

A texasi Austin városában már egy teljesen új technológiát alkalmaznak a házak építésére. A megoldás olcsó, a technikával pedig a rászorulók is új otthont kaphatnak. 

A texasi Austin városában pár évvel ezelőtt jött létre egy olyan startup cég, mely 3D nyomtatással épít házakat kevesebb mint 24 óra alatt. Ha ez még nem lenne elég, a gyorsan megépülő házak egy rendes épület árának töredékéért készülnek el, a jövőben pedig nem kizárt, hogy az ilyen házak megépítésének köszönhetően tudnak majd segíteni a rászoruló, otthontalan embereken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ICON (@icon3dtech) által megosztott bejegyzés,

Az Icon nevű cég első sikerét 2018-ban könyvelhette el, ekkor sikerült ugyanis először 24 óra alatt felépíteni egy 33 négyzetméteres házat 10.000 dollárból (ez nagyjából 3 millió forintnak felel meg). Bár a projekt teljes költsége 40.000 dollárt volt (kb. 12 millió forint), a cég egyik fő célja, hogy a következő időszakban ezt a költséget még inkább lefaragja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ICON (@icon3dtech) által megosztott bejegyzés,

Nem az Icon az első cég, amely 3D nyomtatott házakat épít, viszont eddig ez a cég rendelkezik olyan lehetőségekkel, melyek egyedi, egyénre szabható rendszerének köszönhetően lehetőséget nyújt az USA-ban is az egyre inkább növekvő, megfizethető otthonok utáni keresletre. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ICON (@icon3dtech) által megosztott bejegyzés,

Szintén Austin-ban található még egy hasonló tematikával dolgozó cég, a Cielo Property Group, amely szintén 3D-s nyomtatóval épít házakat, legújabb projektjükben hajléktalanoknak teremtenek otthonokat a környék első közösségi falujában. A szintén háznyomtatással foglalkozó New Story pedig ötven otthont épít fel Dél-Amerikában a rászoruló családoknak. 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!