Az újkrumpli szezonja sokunk számára legalább olyan intenzitással várt időszak, mint másoknak a spárgáé. A kis pirosas, rongyos héjú szemeket nem is muszáj meghámozni, elég megmosni vagy lekapargatni őket, és a szükséges méretre vágás után mehetnek is a sütőbe, serpenyőbe.
Receptek újkrumplival:
...de tudtad, hogy az újkrumpli egészségesebb is, mint öreg burgonyatársa?
Ásványi anyagokban, vasban és foszforban is gazdag. Érdekesség, hogy azért ilyen zsenge, könnyen puhuló, és szinte édeskés, mert a benne lévő cukor még nem alakult át keményítővé. Csupán 70 kalória található 10 dkg újkrumpliban, így előszeretettel használják akár a fogyókúrázók is, akik az egyébként mumusként kezelt sima krumplit újburgonyával helyettesítik.
Mi legjobban akkor szeretjük, ha csak megsütjük serpenyőben vagy sütőben, és megszórjuk friss zöldfűszerrel. Na de melyek illenek hozzá? Lássuk!
Kattints a képre a zöldfűszer-galériáért!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hasznos konyhai tippek, amelyek jól jönnek majd: