4 egyszerű besamelhelyettesítő a rakottasod tetejére

A besamel egy csodás, ízgazdag és sűrű mártás, ami megannyi sült és rakott ételt frenetikus szintekre emel. Persze nem mindig tudunk vagy akarunk bajlódni vele: ezekre az esetekre nyújtanak kiváló megoldást az alábbi helyettesítők.

Annak ellenére, hogy a besamel maga igen egyszerű hozzávalókból (vaj, liszt, tej, fűszerek) áll, továbbá, hogy elkészítése sem a legördögibb kihívás, mégis sokan ódzkodnak tőle. Talán azért, mert könnyen lisztízű marad és csomósodik, ha éppen úgy gondolja, esetleg a nagyobb mennyiségű vaj költségeit vagy az időhúzást megspórolandó – az ok maga mindegy is, sokkal fontosabb azonban, hogy ne hagyjuk besamel nélkül a sütőbe tolt finomságokat, inkább kenjük meg őket az alábbi „hamisítványokkal”.

Nézd meg galériánkban a besamel helyettesítőit, a tippekért kattints a képre!

Receptek, ahol a fenti furfang simán működhet:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek