Annak ellenére, hogy a besamel maga igen egyszerű hozzávalókból (vaj, liszt, tej, fűszerek) áll, továbbá, hogy elkészítése sem a legördögibb kihívás, mégis sokan ódzkodnak tőle. Talán azért, mert könnyen lisztízű marad és csomósodik, ha éppen úgy gondolja, esetleg a nagyobb mennyiségű vaj költségeit vagy az időhúzást megspórolandó – az ok maga mindegy is, sokkal fontosabb azonban, hogy ne hagyjuk besamel nélkül a sütőbe tolt finomságokat, inkább kenjük meg őket az alábbi „hamisítványokkal”.
Nézd meg galériánkban a besamel helyettesítőit, a tippekért kattints a képre!
Receptek, ahol a fenti furfang simán működhet:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el: