A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

Amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira bonyolult lehet a tojásfőzés. Ráadásul van egy dolog, amit szinte mindenki elront ezzel kapcsolatban. Napi Tippünkben eláruljuk, mi ez!

A főtt tojást nem véletlenül szeretjük annyira, hiszen finom, tápláló, a diétába is belefér, és gyorsan elkészíthető. Ennek ellenére mégsem olyan könnyű tökéletesen kivitelezni a főtt tojást, egy hibát ugyanis szinte mindannyian elkövetünk.

A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

A legtöbben a forrásban lévő vízbe dobjuk bele a tojásokat, pedig ezzel kockáztatjuk azt, hogy szétrepedjen a tojás, és kifolyjon.

Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy először a tojás kerüljön az edénybe, majd utána a víz, és így rakjuk fel a tűzhelyre. Amint felforrt a víz, vegyük le, és hagyjuk a tojást 4-7 percig ázni. Így egy folyós sárgájú változatot kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy kemény legyen, akkor ezt az időt növeljük 10-13 percre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...