Ezzel a trükkel úgy szalad át a kés a sütőtökön, mint a vajon

Az őszi-téli szezon sztárja a tök, rengetegféle étel készíthető belőle, de elég fáradtságos az előkészítése a vastag héjának és kemény húsának köszönhetően. Napi Tippünkben erre hozunk megoldást egy olyan eljárással, amitől úgy fog átszaladni a késed a tökön, mint a vajon.

A tököket nemcsak enni szeretjük, de dekorációként is jól mutatnak a lakásban, különleges alakjuknak köszönhetően. De éppen ez a furcsa forma plusz a vastag héj és kemény hús miatt igazi kihívást jelenthet felvágni és meghámozni az őszi-téli szezon kedvelt alapanyagát. Szerencsére van egy trükk, amivel megkönnyítheted ezt a folyamatot. Nem kell más hozzá, mint egy mikró, és már tökölhetsz is!

Ezzel a trükkel úgy fog átszaladni a késed a sütőtökön, mint a vajon

Miként segít a mikró a tök felvágásánál?

Hiába a halloween, mi nem tudunk annál félelmetesebbet elképzelni, mint hogy egy ingatag tököt a deszkán egyensúlyozva kell meghámozni és felszeletelni. Ha ahelyett, hogy az ujjaidat kockáztatnád és bosszankodnál, inkább csak dobd be a tököt a mikróba, hogy megpuhuljon.

A folyamat lépésről lépésre:

  • Először óvatosan vágd le a tök tetejét és alját.
  • A kés hegyével szurkáld meg a tököt mindenütt.
  • Tedd a mikróba, és párold 2 percig magas fokozaton (ha a tök nagyon nagy, további egy-két percre még szükség lehet).
  • Amikor kiveszed a tököt a mikrohullámú sütőből (óvatosan, forró lehet), észre fogod venni, hogy kissé megpuhult. Most már könnyebb lesz felvágni és meghámozni.

Győződj meg róla, hogy éles kést használsz

Bár a természetes állapotánál már jóval puhább a tök, azért ahhoz, hogy átjuss a vastag héjon, egy éles szakácskésre lesz szükséged. Ha nem emlékszel, mikor élezted meg utoljára a késed, az azt jelenti, hogy valószínűleg itt az ideje, hogy sort keríts erre a műveletre.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vannak ám további sütőtökös ötleteink is:


Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Boróka szirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os boróka sziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...