4 recept, amit érdemes sütőtökössé tenni és 3, amit nem

Az őszi szezonban sütőtökös lesz minden: a közösségi média és a receptoldalak (mea culpa) által egymás után kitermelt narancssárga étkeknek könnyű elcsábulni, persze nem mindegyik recept viseli jól a tökösítést. A Napi Tipp most elmondja, mit érdemes ilyen módon ősziesíteni, és mit nem.

Nem újdonság, hogy az őszi szezon beköszöntével minden felveszi az évszak olyan jellegzetes aromáit és ízeit, mint például az alma, a fahéj, a dió…vagy éppen a sütőtök. A különböző sütőtökös receptek lehetnek a szezonalitás megtestesítői, azonban a gasztronómiai trendek áldozatai is. Hiszen nem feltétlenül áll jól mindennek a fűszeres, „narancssárga” kiegészítés (sokaknak még a kávéval kapcsolatban is vannak fenntartásaik, jogosan), nem minden sütőtökös receptnek van létjogosultsága. Az alábbi kis gyűjtés segíthet dönteni a kérdésben, lássuk a jelölteket!

Nézd meg galériánkban a sütőtökös siker- és kudarcrecepteket!

Íme, az elkészítésre érdemes receptek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Készíts el még több komfortos, őszies fogást:

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek