4 recept, amit érdemes sütőtökössé tenni és 3, amit nem

Az őszi szezonban sütőtökös lesz minden: a közösségi média és a receptoldalak (mea culpa) által egymás után kitermelt narancssárga étkeknek könnyű elcsábulni, persze nem mindegyik recept viseli jól a tökösítést. A Napi Tipp most elmondja, mit érdemes ilyen módon ősziesíteni, és mit nem.

Nem újdonság, hogy az őszi szezon beköszöntével minden felveszi az évszak olyan jellegzetes aromáit és ízeit, mint például az alma, a fahéj, a dió…vagy éppen a sütőtök. A különböző sütőtökös receptek lehetnek a szezonalitás megtestesítői, azonban a gasztronómiai trendek áldozatai is. Hiszen nem feltétlenül áll jól mindennek a fűszeres, „narancssárga” kiegészítés (sokaknak még a kávéval kapcsolatban is vannak fenntartásaik, jogosan), nem minden sütőtökös receptnek van létjogosultsága. Az alábbi kis gyűjtés segíthet dönteni a kérdésben, lássuk a jelölteket!

Nézd meg galériánkban a sütőtökös siker- és kudarcrecepteket!

Íme, az elkészítésre érdemes receptek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Készíts el még több komfortos, őszies fogást:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.