3 étel, amit nyáron muszáj konzerv helyett friss kukoricából főzni

Ugyan az aranysárga kukoricát egész évben bármikor megvehetjük egy praktikus kis konzerv formájában, ilyenkor, nyáron mégis jóval nagyobb örömöt okoz a friss zöldséggel való alkotás. A Napi Tipp most felsorol néhány olyan receptet, ami a csőről lefejtett szemekkel a legistenibb.

Nincs is nagyobb öröm annál, amikor az ember mélyen belevájja fogait a nyár első kukoricájába. Aztán, ahogy egymást követik a hetek-hónapok során az újabb és újabb csövek, az érzés elveszti ugyan újdonságjellegét, mégsem halványul el a kukorica okozta élvezet – sőt, csak egyre jobban megjön a kedvünk a szemezéshez, és talán azon is elkezd kattogni az agyunk, hogy milyen fogásokba csempészhetnénk be a nyári kukorica üde napfényét.

Annak érdekében, hogy senki ne kattogjon túl hosszan, jöjjön most egy sor olyan recept, amiben kötelező a friss zöldség és szigorúan tiltott a konzerv. Legalábbis, míg tart a nyár.

Nézd meg galériánkban a friss kukoricával készíthető recepteket!

Receptek, amelyekben a friss kukorica uralkodik:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További nyári csodák várnak rád itt:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek