Nem ragad a hal a serpenyőre ezzel a trükkel

Halat serpenyőben is könnyen és egyszerűen lehet sütni, a probléma csak ott kezdődik, amikor a bőrös rész leragad az edény aljára... Napi tippünk segítségével elkerülheted ezt a kellemetlenséget, ráadásul csak egy dologra lesz szükséged!

Egy finom lazacsteak, egy ropogós pisztráng vagy csak néhány szelet friss fűszerekkel megszórt sügérfilé – halat sütni serpenyőben is tökéletesen lehet, a friss, szaftos és ropogós végeredménynek pedig sokszor még a halételek iránt közömbösen érző vendégek sem tudnak ellenállni. A serpenyős sütés két okból lehet „problémás”: az egyik a sütés miatt keletkező, erősebb sült halillat, a másik pedig a serpenyőbe letapadó bőr. Mert hiába kerül olaj a hal alá, a bőr akkor is az edény aljára tapad, ez pedig esztétikailag igen rosszul hathat a végeredmény tekintetében.

Napi tippünk segít, hogy ne tapadjon le a hal!

Ha nem akarod kapargatni a serpenyő alját és szeretnéd, hogy a hal bőre szépen, egyben süljön meg odatapadás nélkül, vegyél elő egy darab sütőpapírt!

A serpenyőbe fektetett sütőpapír megakadályozza, hogy a hal letapadjon az edényre, így kevésbé lesz problémás a mosogatás, a halad pedig ugyanolyan finomra és ropogósra sül, mintha nem használnál papírt.

A sütőpapírt első körben ugyanúgy érdemes zsiradékkal ellátni, mint a sima sütésnél, ezzel is meggátolva a letapadást. Sütőpapírral a fűszerezés is könnyebb, ugyanis a szárított fűszerek sem fognak egykönnyen leragadni vagy megégni.

Fontos: csak és kizárólag sütőpapírt használjunk a sütéshez, semmilyen más papírfélét, alufóliát vagy más konyhai fóliát ne vessünk be.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 szobanövény, ami elszívja a fürdőszobai párát

A fürdőszoba a legpárásabb helyiség a lakásban, amit sokszor nehezen lehet elviselni, pláne nyáron. Bár a páraelszívó segítségedre lehet, de szintén hatékony megoldást jelenthet egy-egy szobanövény elhelyezése a fürdőben, melyek kimondottan szeretik a meleg, párás levegőt, hiszen természetes élőhelyük ez lenne. Íme, 4 növény, ami páraelszívóként is funkcionál!