Nem ragad a hal a serpenyőre ezzel a trükkel

Halat serpenyőben is könnyen és egyszerűen lehet sütni, a probléma csak ott kezdődik, amikor a bőrös rész leragad az edény aljára... Napi tippünk segítségével elkerülheted ezt a kellemetlenséget, ráadásul csak egy dologra lesz szükséged!

Egy finom lazacsteak, egy ropogós pisztráng vagy csak néhány szelet friss fűszerekkel megszórt sügérfilé – halat sütni serpenyőben is tökéletesen lehet, a friss, szaftos és ropogós végeredménynek pedig sokszor még a halételek iránt közömbösen érző vendégek sem tudnak ellenállni. A serpenyős sütés két okból lehet „problémás”: az egyik a sütés miatt keletkező, erősebb sült halillat, a másik pedig a serpenyőbe letapadó bőr. Mert hiába kerül olaj a hal alá, a bőr akkor is az edény aljára tapad, ez pedig esztétikailag igen rosszul hathat a végeredmény tekintetében.

Napi tippünk segít, hogy ne tapadjon le a hal!

Ha nem akarod kapargatni a serpenyő alját és szeretnéd, hogy a hal bőre szépen, egyben süljön meg odatapadás nélkül, vegyél elő egy darab sütőpapírt!

A serpenyőbe fektetett sütőpapír megakadályozza, hogy a hal letapadjon az edényre, így kevésbé lesz problémás a mosogatás, a halad pedig ugyanolyan finomra és ropogósra sül, mintha nem használnál papírt.

A sütőpapírt első körben ugyanúgy érdemes zsiradékkal ellátni, mint a sima sütésnél, ezzel is meggátolva a letapadást. Sütőpapírral a fűszerezés is könnyebb, ugyanis a szárított fűszerek sem fognak egykönnyen leragadni vagy megégni.

Fontos: csak és kizárólag sütőpapírt használjunk a sütéshez, semmilyen más papírfélét, alufóliát vagy más konyhai fóliát ne vessünk be.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek