Nem ragad a hal a serpenyőre ezzel a trükkel

Halat serpenyőben is könnyen és egyszerűen lehet sütni, a probléma csak ott kezdődik, amikor a bőrös rész leragad az edény aljára... Napi tippünk segítségével elkerülheted ezt a kellemetlenséget, ráadásul csak egy dologra lesz szükséged!

Egy finom lazacsteak, egy ropogós pisztráng vagy csak néhány szelet friss fűszerekkel megszórt sügérfilé – halat sütni serpenyőben is tökéletesen lehet, a friss, szaftos és ropogós végeredménynek pedig sokszor még a halételek iránt közömbösen érző vendégek sem tudnak ellenállni. A serpenyős sütés két okból lehet „problémás”: az egyik a sütés miatt keletkező, erősebb sült halillat, a másik pedig a serpenyőbe letapadó bőr. Mert hiába kerül olaj a hal alá, a bőr akkor is az edény aljára tapad, ez pedig esztétikailag igen rosszul hathat a végeredmény tekintetében.

Napi tippünk segít, hogy ne tapadjon le a hal!

Ha nem akarod kapargatni a serpenyő alját és szeretnéd, hogy a hal bőre szépen, egyben süljön meg odatapadás nélkül, vegyél elő egy darab sütőpapírt!

A serpenyőbe fektetett sütőpapír megakadályozza, hogy a hal letapadjon az edényre, így kevésbé lesz problémás a mosogatás, a halad pedig ugyanolyan finomra és ropogósra sül, mintha nem használnál papírt.

A sütőpapírt első körben ugyanúgy érdemes zsiradékkal ellátni, mint a sima sütésnél, ezzel is meggátolva a letapadást. Sütőpapírral a fűszerezés is könnyebb, ugyanis a szárított fűszerek sem fognak egykönnyen leragadni vagy megégni.

Fontos: csak és kizárólag sütőpapírt használjunk a sütéshez, semmilyen más papírfélét, alufóliát vagy más konyhai fóliát ne vessünk be.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...