Pucolj fokhagymát 3 másodperc alatt ezzel a 3 trükkel

Imádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.

Sok olyan ember van, aki számára olyan a fokhagyma, mint másnak a só: nincs nélküle igazi főétel. Az egy gerezd nem gerezd, a két gerezd még csak a kezdet, az igazán jó fogások pedig legalább három gerezdet (abból is jó nagyot) tartalmaznak, a tétet pedig még bőven lehet növelni.

Na, de mi a helyzet a pucolással? A fokhagyma héját nem egyszerű művelet leszedni, néhány okos trükkel, egy-egy egyszerű húzással azonban rekordidő alatt megszabadulhatsz a feleslegtől, mutatjuk is, hogyan!

Nem kell hosszú percekig kiskéssel pucolni az apró gerezdeket

1. Guríts és roppants!

Gurítsd végig az asztalon a fokhagymafejet úgy, hogy közben a tenyereddel enyhén megnyomod a gerezdeket. Így könnyebben szétjön majd a fej, és gyorsabban ki tudod magadnak porciózni a kellő adagot.

Ezután helyezz egy kést lapos oldalával az egyik fokhagymagerezdre, majd egy határozott mozdulattal üss rá a kés lapjára. Csak olyan erősen üss, hogy a héj leváljon a fokhagymáról, és könnyen eltávolítható legyen.

Itt még nem biztos, hogy lejön a héj, ha viszont levágod a gerezd szélén található kis fekete részt, egészen biztos, hogy pillanatok alatt lehámozhatod a héjat.

2. Rázd meg!

Ez a trükk ugyan legalább 20 másodpercet igényel, viszont ha nagyobb mennyiséget szeretnél gyorsan megpucolni, akkor érdemes elővenned két fémtálat vagy egy mélyebb, tetővel is rendelkező műanyagdobozt. A szétszedett fokhagymafejet dobd bele a tálba, rakd az egyik tál tetejére a másik tál tetejét (vagy a fedőt), és legalább 20 másodpercig rázd folyamatosan az edényeket.

3. Mikrózz

Erre a trükkre talán kevesen gondolnának, pedig működik! A gerezdeket rakjuk szigorúan 10 másodpercre a mikróba, majd vegyük ki, és tessék! Máris le lehet húzni a héjakat anélkül, hogy kést vagy bármilyen segédeszközt kellene ragadnunk.


Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek