Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te is megőrülsz a műanyagdoboz-fedőktől? 13 tipp, hogy többet ne legyen velük gondod!

Műanyagdobozokra minden háztartásban szükség van. Amilyen praktikusak, annyira idegesítő lehet néha a tárolásuk. 13 tipp, hogy egyszerűbb legyen az életed.

A konyhámban, sőt valószínűleg másokéban is űrlények dugják el a műanyagdoboz-fedőket, és használják törésmentes repülő csészealjnak. Ezt én kész ténynek veszem. De ettől még meg kell próbáljunk megoldást találni arra a problémára, hogy miképp tároljuk a műanyagdobozokat és fedőiket, hogy ne legyünk reggelenként idegesek, amikor sietnénk a munkába, és beletennénk az ebédet.

Az alábbiakban 13 tippet adok erre – ha ezt megfogadjátok, nincs több idegeskedés, és azok a lények valami más után fognak nézni a házban (majd jelezzétek, hogy hol van még ilyen probléma a lakásotokban, arról is írok szívesen).

 • A nagy szelektálás: először is mossuk el az összes dobozt és fedőt. Dobjuk ki azokat a dobozokat, amelyeknek hiányzik a fedele, és fordítva. A megmaradókra is tekintsünk kritikus szemmel – csak annyit hagyjunk meg, amennyi tényleg szükséges. (A tavalyi fagyisdobozokból talán nem kell mindegyiket megtartani, hiszen úgyis itt a nyár.) Ezután a legegyszerűbben úgy járhatunk el, ha egy nagyobb műanyagdobozba (a feleslegesekből egyet vegyünk vissza, haha) tesszük be szépen a fedőket oldalukra állítva. A különféle dobozokat pedig rakjuk egymásba, egy-egy polcra vagy fiókba téve.
 • A polcról lelógatható teljesen hagyományos fedőtartó is jó megoldás lehet, és fel se kell fúrni!
 • Hasonló, polcra húzható drótkosarat is használhatunk, ezt se kell fúrni, és sok dobozfedőt elnyel. Sőt aláfűzhető még egy újabb kosár, ha nem férnénk el.

 • Eredetileg konyhai faliszekrénybe polcként használható ez az edényszárítónak kitalált eszköz. Szerintem műanyag fedőket is remekül tárolhatunk rajta, illesszük a szekrénybe polcként. (Alternatíva: különálló edényszárítót is állíthatunk a konyhaszekrényünkbe.)

 • Függő rendszerező – a konyhai szekrények belső felére rögzíthetünk textilrendszerezőket, amelyek zsebébe elhelyezhetjük a műanyag fedőket. Ilyet venni is lehet, de magunk is megvarrhatjuk egy erősebb vászonból.

 • Fali irattartót is használhatunk ugyanígy, amelyet az irodaszerboltokban szerezhetünk be. Ezt rögzíthetjük a konyhaszekrény ajtajának belső felére vagy a kamraajtóra, de akár falra is.

 • Fedőtartót is állíthatunk kellően magas konyhai fiókba vagy polcra, melynek hossza állítható is.

 • Létezik egy másik fajta belső fiókelosztó, amelyet a fiók oldalához kell rögzíteni, és amelybe szintén lehet műanyag fedőket rakni, noha a gyártó eredetileg inkább vágódeszkákat, edényfedőket gondolt beletenni.
 • Fiókba tehetünk vagy falra rögzíthetünk drótból készült CD-tartót, és abba is lehet állítani fedőket. Személy szerint ezt imádom.

 • Belső fiókelosztóval is megoldásra juthatunk. A fiókelosztó lehet egy lap vagy kifeszíthető karnisrúd is (40-70 cm között állítható), és az elosztó mögé vagy két elosztó közé tudjuk szépen rendezni a fedőket.

 • Kis fűszertartó polcokat is rögzíthetünk a konyhai szekrényünk ajtajának belső falára, és abba a kisebb műanyag fedőket bátran tárolhatjuk.

 • Irattartó papucsokat is fektethetünk a konyhaszekrénybe. Így a magas elválasztólapok közé pakolhatjuk a fedőket.

 • Utolsóként pedig hadd említsem meg, hogy végül is, ha sok pakolóhelyünk van, akkor a dobozokra rárakhatjuk a megfelelő fedőt, és úgy is elrakhatjuk. Biztosan nem fognak elveszni, de az is biztos, hogy így foglalják a legtöbb helyet. De lehet, hogy valaki ezt kedveli!

További lakberendezési tippekért látogass el oldalamra, a lenoushka.com-ra!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

címlapfotó: 123rf

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!