Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te is megőrülsz a műanyagdoboz-fedőktől? 13 tipp, hogy többet ne legyen velük gondod!

Műanyagdobozokra minden háztartásban szükség van. Amilyen praktikusak, annyira idegesítő lehet néha a tárolásuk. 13 tipp, hogy egyszerűbb legyen az életed.

A konyhámban, sőt valószínűleg másokéban is űrlények dugják el a műanyagdoboz-fedőket, és használják törésmentes repülő csészealjnak. Ezt én kész ténynek veszem. De ettől még meg kell próbáljunk megoldást találni arra a problémára, hogy miképp tároljuk a műanyagdobozokat és fedőiket, hogy ne legyünk reggelenként idegesek, amikor sietnénk a munkába, és beletennénk az ebédet.

Az alábbiakban 13 tippet adok erre – ha ezt megfogadjátok, nincs több idegeskedés, és azok a lények valami más után fognak nézni a házban (majd jelezzétek, hogy hol van még ilyen probléma a lakásotokban, arról is írok szívesen).

1.
A nagy szelektálás: először is mossuk el az összes dobozt és fedőt. Dobjuk ki azokat a dobozokat, amelyeknek hiányzik a fedele, és fordítva. A megmaradókra is tekintsünk kritikus szemmel – csak annyit hagyjunk meg, amennyi tényleg szükséges. (A tavalyi fagyisdobozokból talán nem kell mindegyiket megtartani, hiszen úgyis itt a nyár.) Ezután a legegyszerűbben úgy járhatunk el, ha egy nagyobb műanyagdobozba (a feleslegesekből egyet vegyünk vissza, haha) tesszük be szépen a fedőket oldalukra állítva. A különféle dobozokat pedig rakjuk egymásba, egy-egy polcra vagy fiókba téve.

2.
A polcról lelógatható teljesen hagyományos fedőtartó is jó megoldás lehet, és fel se kell fúrni!

3.
Hasonló, polcra húzható drótkosarat is használhatunk, ezt se kell fúrni, és sok dobozfedőt elnyel. Sőt aláfűzhető még egy újabb kosár, ha nem férnénk el.

4.
Eredetileg konyhai faliszekrénybe polcként használható ez az edényszárítónak kitalált eszköz. Szerintem műanyag fedőket is remekül tárolhatunk rajta, illesszük a szekrénybe polcként. (Alternatíva: különálló edényszárítót is állíthatunk a konyhaszekrényünkbe.)

5.
Függő rendszerező – a konyhai szekrények belső felére rögzíthetünk textilrendszerezőket, amelyek zsebébe elhelyezhetjük a műanyag fedőket. Ilyet venni is lehet, de magunk is megvarrhatjuk egy erősebb vászonból.

6.

Fali irattartót is használhatunk ugyanígy, amelyet az irodaszerboltokban szerezhetünk be. Ezt rögzíthetjük a konyhaszekrény ajtajának belső felére vagy a kamraajtóra, de akár falra is.

7.
Fedőtartót is állíthatunk kellően magas konyhai fiókba vagy polcra, melynek hossza állítható is.

8.
Létezik egy másik fajta belső fiókelosztó, amelyet a fiók oldalához kell rögzíteni, és amelybe szintén lehet műanyag fedőket rakni, noha a gyártó eredetileg inkább vágódeszkákat, edényfedőket gondolt beletenni.

9.
Fiókba tehetünk vagy falra rögzíthetünk drótból készült CD-tartót, és abba is lehet állítani fedőket. Személy szerint ezt imádom.

10.
Belső fiókelosztó
val is megoldásra juthatunk. A fiókelosztó lehet egy lap vagy kifeszíthető karnisrúd is (40-70 cm között állítható), és az elosztó mögé vagy két elosztó közé tudjuk szépen rendezni a fedőket.

11.
Kis fűszertartó polcokat is rögzíthetünk a konyhai szekrényünk ajtajának belső falára, és abba a kisebb műanyag fedőket bátran tárolhatjuk.

12.
Irattartó papucsokat is fektethetünk a konyhaszekrénybe. Így a magas elválasztólapok közé pakolhatjuk a fedőket.

13.
Utolsóként pedig hadd említsem meg, hogy végül is, ha sok pakolóhelyünk van, akkor a dobozokra rárakhatjuk a megfelelő fedőt, és úgy is elrakhatjuk. Biztosan nem fognak elveszni, de az is biztos, hogy így foglalják a legtöbb helyet. De lehet, hogy valaki ezt kedveli!

További lakberendezési tippekért látogass el oldalamra, a lenoushka.com-ra!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

címlapfotó: 123rf

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!