A te kamrádban is ott lapul a csokis kekszeket tökéletesítő olcsó alapanyag

Ha egy kicsit csavarnál a megszokott csokiskeksz-recepteden, Napi Tippünkben hoztunk egy olyan összetevőt, amivel nemcsak a sütit, de magadat is felpörgetheted!

Millió módja van a csokis keksz, azaz a chocolate chip cookie elkészítésének. Az internet tele van ötletekkel, hogyan lehet tökéletesíteni ezt a szerény amerikai klasszikust: lehet használni barna vajat hozzá, hogy mélyebb íze legyen, játszhatsz a cukor típusával, de akár burgonyakeményítőt is tehetsz bele a fenomenális tésztáért. Most egy olyan ötletet hoztunk, amivel nemcsak a csokis kekszet, de magadat is felpörgetheted! A titok? Az instant kávépor!

A te kamrádban is ott lapul a csokis kekszeket tökéletesítő olcsó alapanyag

Hogyan használd az instant kávéport a sütikben?

Az egész pofonegyszerű, hiszen egy porszerű anyagról van szó, amit a száraz hozzávalókhoz (liszt, szódabikarbóna és/vagy sütőpor, só) hasonlóan kell használni. A finom szemcsék hamar feloldódnak a tésztában, és kellemes, mokkás jegyeket kölcsönöznek neki, mélyebb, összetettebb ízt adva a kész sütiknek.

Ha nem találsz kávéport, az sem gond, csak őröld finom porrá az instant kávét, és már mehet is a tésztába.

A cookie-nak nem lesz olyan íze, mint egy tejeskávénak, de hasonlóan a babérlevélhez a pörköltben, a kávé egy finom, keserű háttérízzel egészíti ki a kekszet, ezzel kiegyensúlyozva a tészta édességét. Mindenképpen érezhető, de nem könnyen azonosítható ízt fognak érezni az emberek, és azon tűnődnek majd, milyen titkos összetevővel érhetted el, hogy ilyen különleges ízű legyen a chocolate chip cookie-d!

Nagyjából egy adaghoz egy teáskanálnyi elegendő a kávéból, mivel kesernyés ízű. Ha túl sokat teszel belőle a kekszedbe, a kesernyés íz elnyomhat mindent, de megfelelő arányban ez segít kiegyensúlyozni a süti édességét.

Mit kell tudni a kávé és a csokoládé párosításáról?

A kávét és csokit mintha csak egymásnak teremtették volna: kiegészítik egymást ízben, ráadásul, a kávé segít felerősíteni a csokoládé édes aromáját. Például a csokoládétortában ezt a hatást gyakran frissen főzött forró kávé hozzáadásával érik el, ami segít a kakaópor gazdag ízvilágának előcsalogatásában.

De nem kell mindig folyékony formában hozzáadni a kávét. Akárcsak a csokis cookie-nál, más sütemények és szeletek tésztájához is hozzáadhatod a kávéport.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Less el még több hasznos konyhai tippet innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...