Nem írják a receptek, pedig ez a tökéletes csokis keksz titka

Az egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!

Ha te is a házi készítésű sütemények híve vagy, akkor egészen biztosan próbálkoztál már a csokicseppekkel tuningolt, egyszerre roppanós és lágy amerikai csokis keksszel. Rengeteg újragondolt változata született már meg, különböző toppingokkal, töltve, színezve, de ha őszinték akarunk lenni, mégiscsak az eredeti a legjobb. Eláruljuk, mi az a fontos lépés, amivel tökéletesítheted a csokis kekszedet!

Néhány csokis keksz, amit ki is próbálhatsz:

Érthető, hogy amikor épp cukoréhséged van, akkor minél előbb akarod a ragacsos, roppanós csokis kekszet magadnak, ezért eszedbe sem jutna félrerakni a nyers tésztát, hiszen a recept sem írja, a receptek többsége ugyanis ezt a lépést kihagyva rövidíti le az elkészítési időt.

Ha igazán jót akarsz magadnak és szeretteidnek, akkor fogadd meg ezt a jótanácsot: rakd hűtőbe a tésztát minimum 4 órára. Minél tovább pihen a hidegben, annál finomabb lesz a végeredmény.

Állagra, ízre és kinézetre is mérföldekkel fog járni az eddigi legjobb csokis kekszedtől. Ugyanis minél tovább hűl a tészta, annál több nedvességet vesz fel, és ez sütés közben elpárolog. Mire kész, sokkal koncentráltabb lesz a vajas íz, és persze állagra is kiváló lesz.

Forrásunk volt.


Vesd be ezeket a konyhai trükköket is:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek