Banánt a hűtőbe vagy sem? Sokakat megoszt a kérdés, a vágyott cél azonban minden esetben ugyanaz, több napig elálló banán, ami az érettségi folyamaton szépen, sorjában megy végig, nem pedig kis túlzással azonnal bebarnul, miután megvásároltuk az egykoron, a boltok polcain még szépen zöldes sárgán pompázó fürtöket.
A tárolásra vonatkozó válasz egyszerűbb, mint valaha gondoltuk volna. Az eredmény pedig hosszú idei friss és ízteles banánok, mindössze ennyit kell tenned értük:
tárold őket szobahőmérsékleten vagy a kamrában.
A banánt, hűvös, száraz és jól szellőző helyen, például kamrában vagy polcon tároljuk, lehetőleg ne a hűtőben vagy a gyümölcsöstálban. A szobahőmérséklet lehetővé teszi a gyümölcs lassú érését. A másik fontos trükk, hogy mindemellet kerüljük a közvetlen napfényt, mivel az felgyorsíthatja a természetes érési folyamatot és barna foltokat okoz a gyümölcsön, ráadásul kimarad az a fázis, amikor édes, de még nem túlérett banánt falatozhatunk.
Amennyiben mégis ez történik, a túlérett banánokat az alábbi receptekben hasznosíthatjuk:
További tippek, amiket kipróbálhatsz a banán tárolására:
- Légmentesen záródó zacskó és citrom: A banán tárolásának egyik trükkje az, hogy egy fél citrommal együtt légmentesen záródó zacskóba helyezzük. Ez a trükk segít megőrizni a banán legoptimálisabb állagát, még akkor is, ha a hűtőszekrénybe tettük őket.
- Tipp a banán együtt tárolásához: A banán lassabb érésének egyik trükkje az, hogy fürtökben tároljuk, és ne válasszuk szét. Ez a praktika megakadályozza a fekete foltok gyors megjelenését.
- Fóliázás: Hogy a banán ne feketüljön el, tekerjük fóliába. Ez a trükk frissen tartja a banánt , és lehetővé teszi a hűtőszekrényben való tárolását anélkül, hogy gyorsan romlana.
- Újságtrükk : Ha a banánt újságpapírba csomagoljuk, mielőtt a hűtőszekrénybe helyezzük, szintén megnövelhetjük frissességi idejét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítség a főzéshez: