Hütőbe tetted a banánt? Sokkal jobb helyen is tarthatnád

A banán frissen tartása örök kérdés, de a legtöbben a hűtőre szavaznak, ha nem fogyasztják el pár napon belül a népszerű gyümölcsöt. Napi Tippünkben most jobb trükköt mutatunk, amivel nem barnul be idő előtt a banán.

Banánt a hűtőbe vagy sem? Sokakat megoszt a kérdés, a vágyott cél azonban minden esetben ugyanaz, több napig elálló banán, ami az érettségi folyamaton szépen, sorjában megy végig, nem pedig kis túlzással azonnal bebarnul, miután megvásároltuk az egykoron, a boltok polcain még szépen zöldes sárgán pompázó fürtöket.

Egy nő friss banánt hámoz
A banánt szobahőmérsékleten kell tárolni, hogy ne barnuljon meg

A tárolásra vonatkozó válasz egyszerűbb, mint valaha gondoltuk volna. Az eredmény pedig hosszú idei friss és ízteles banánok, mindössze ennyit kell tenned értük:

tárold őket szobahőmérsékleten vagy a kamrában.

A banánt, hűvös, száraz és jól szellőző helyen, például kamrában vagy polcon tároljuk, lehetőleg ne a hűtőben vagy a gyümölcsöstálban. A szobahőmérséklet lehetővé teszi a gyümölcs lassú érését. A másik fontos trükk, hogy mindemellet kerüljük a közvetlen napfényt, mivel az felgyorsíthatja a természetes érési folyamatot és barna foltokat okoz a gyümölcsön, ráadásul kimarad az a fázis, amikor édes, de még nem túlérett banánt falatozhatunk.

Amennyiben mégis ez történik, a túlérett banánokat az alábbi receptekben hasznosíthatjuk:

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Vaníliás banánpuding

Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery ...

További tippek, amiket kipróbálhatsz a banán tárolására:

  • Légmentesen záródó zacskó és citrom: A banán tárolásának egyik trükkje az, hogy egy fél citrommal együtt légmentesen záródó zacskóba helyezzük. Ez a trükk segít megőrizni a banán legoptimálisabb állagát, még akkor is, ha a hűtőszekrénybe tettük őket.
  • Tipp a banán együtt tárolásához: A banán lassabb érésének egyik trükkje az, hogy fürtökben tároljuk, és ne válasszuk szét. Ez a praktika megakadályozza a fekete foltok gyors megjelenését.
  • Fóliázás: Hogy a banán ne feketüljön el, tekerjük fóliába. Ez a trükk frissen tartja a banánt , és lehetővé teszi a hűtőszekrényben való tárolását anélkül, hogy gyorsan romlana.
  • Újságtrükk : Ha a banánt újságpapírba csomagoljuk, mielőtt a hűtőszekrénybe helyezzük, szintén megnövelhetjük frissességi idejét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több segítség a főzéshez:

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...