Mutatjuk, hogyan készíts házilag mosogatógép-tablettát

Bár nagyon bonyolultnak tűnhet elkészíteni otthon a mosogatógép-tablettát, egyszerűbb, mint gondolnád, és csupán néhány hozzávalót kell hozzá beszerezned.

A mosogatógép-tabletta egyáltalán nem olcsó mulatság, ráadásul nem is éppen környezetkímélő. A jó hír azonban az, hogy könnyedén elkészítheted otthon, mellyel nemcsak a környezetedet kíméled meg rengeteg fölösleges kemikáliától, de a pénztárcádat is. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult összeállítani, és az alapanyagok is könnyen beszerezhetőek hozzá.

Mutatjuk, hogyan készíts házilag mosogatógép-tablettát

Nézzük, mikre lesz szükséged:

1 csésze mosószóda, 1 csésze szódabikarbóna, negyed csésze citromsav, 1 csésze (kóser) só (a só segít a kemény víz lágyításában), 1 csésze víz, 1 nagy tál, kanál, 2 jégkockatálca

Egy nagy tálban keverd alaposan össze a mosószódát, a szódabikarbónát, a citromsavat és a sót. Ezután add hozzá a vizet. Ekkor elkezd pezsegni a mixed, de nem kell megijedni, ez teljesen normális. Várj, amíg megszűnik a pezsgés, majd keverd össze.

Ha ezzel kész vagy, kanalazz belőle egy evőkanálnyi mennyiséget a jégkockatálcák minden mélyedésébe. Az ujjaiddal lapogasd bele jól a kapott alapanyagot a formákba.

Tedd őket félre egy éjszakára, hogy jól összeálljanak, majd pattintsd ki őket a jégkockatartóból, tedd egy dobozba, és használj egyet minden egyes alkalommal, amikor elindítod a mosogatógépet.  

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Címlapról ajánljuk

További cikkek