Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mit tehetünk a halogatás ellen? Jöjjön pár trükk!

Hasznos stratégiákat mutatunk arra az esetre, ha képtelenek lennénk elkezdeni a feladatainkat.

Az senkinek nem tesz jót, ha addig halogatja a feladatait, amíg a határidő, vagy a rettegés cselekvésre nem kényszeríti. Magunk is tudjuk, hogy a halogatás ideje alatt úgysem tudjuk igazán jól érezni magunkat, hiába nem dolgozunk. A következő tippek abban segítenek, hogy ne kerüljön akkora erőfeszítésbe erőt vennünk magunkat. 

Egy egyszerű kérdés

Érdemes megkérdezni magunktól, hogy miért nem halogatjuk a dolgainkat MÉG TOVÁBB. Az erre adott válasz, mint például a munkahely lehetséges elvesztése, úgy hat, mint egy jól irányzott pofon, és esélyes, hogy azonnali cselekvésre sarkall.

Drága ikertesó

Képzeljük el, hogy van egy bölcs ikertestvérünk. Ő mit mondana arra, hogy nekünk később biztos több kedvünk lesz az elvégzendő feladathoz? Valószínűleg azt, hogy akkor sem lesz másként.

Láblógatás 

Próbáljunk meg belegondolni, mi lenne, ha soha semmilyen kötelezettségünk nem lenne, és csak lógatnánk a lábunkat. Ha ezt egy egész életre kivetítjük, akkor nem biztos, hogy olyan vonzó elképzelés, hiszen akkor semmi hasznosat vagy jót nem tennénk az életünkben.

Kompenzálja? 

Legyünk tudatosak a halogatásban: tegyük mérlegre, hogy amit éppen csinálunk a feladataink helyett, az tényleg kompenzálja-e azt, hogy később még kellemetlenebb lesz pótolni. Van olyan, amikor a válasz erre az, hogy igen, de többnyire nem éri meg halogatni.

Első lépés

A halasztott feladat első lépését végezzük el. Mivel a legnehezebb minden halogatónak az, hogy egyáltalán belekezdjen valamibe, többnyire már az is elegendő, ha az első lépést, például a számítógép bekapcsolását valahogy rá tudják kényszeríteni magukra.

Tedd kellemessé

Tegyük kellemesebbé a feladatot: van, akinek az segít, ha szól a zene, más szívesen rágcsál valamit munka közben, a lényeg, hogy valami kellemes eleme is legyen a kellemetlen feladattal eltöltött időnek.

Idő, idő, idő

Időzítsünk: ha végképp nincs kedvünk a munkához, állítsunk be egy stoppert, és határozzuk el, hogy húsz percig csináljuk, amit kell, akármi is legyen az. Húsz percet ki lehet bírni, és ha közben nem jönne meg a kedvünk, annyival is beljebb vagyunk.

To do list

Töltsünk le a telefonunkra egy To-do listázó appot. Ezekben felírhatjuk, hogy miket kell elintéznünk, és amellett, hogy így jobban átlátjuk a feladatainkat, ha valami kész van, egy hatalmas pipát is tehetünk mellé, ez pedig motiváló lehet.

Ezeket olvastad már? 

via

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!