Mindenki a legfinomabb tiramisut akarja

Rengetegen szeretik a tiramisut, sokan készítik, de kevesen ismerik az eredeti recept szerinti változatot. Lássuk, milyen a valódi tiramisu!

Ahány ház, annyi tiramisu

A tiramisu viszonylag újkeletű finomság, a nyolcvanas évek elejétől készítik rendszeresen. A észak-olasz térségben terjedt el először, majd indult el világhódító útjára. Nevét a benne lévő kávénak, azaz a koffeinnek köszönheti, a tiramisu szó jelentése ugyanis: 'dobj fel'! Számos elkészítési módja ismert, a klasszikus és autentikus desszertben viszont, a hiedelmekkel ellentétben, nincs tejszín és tojásfehérje, de persze, azóta ahány ház, annyi szokás.

Minden a mascarponéval kezdődik

A mascarpone – ez az istenien krémes sajtkrémalap – a tiramisu egyik legfontosabb összetevője, így ebből érdemes frisset és jó minőségűt beszereznünk. Tény, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ezért házilag előállított verzióval is kísérletezhetünk.

NoSalty-tipp:

Ha a tejszínes változatot választjuk, felejtsük el a tejszínpótlókat, növényi alapú tejszíneket, habspray-ket, csakis valódi habtejszínt vásároljunk.

Legyünk türelmesek

Fontos, hogy hosszú a tiramisut órákig hagyjuk állni a hűtőben, a legjobb ha egy éjszakán át, de ha ennyi időnk nincsen, akkor 3-4 óra elteltével is eredményesek lehetünk. A végén kakaóporral szórjuk meg a kész tiramisu tetejét.

További tiramisu receptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek