Mindenki a legfinomabb tiramisut akarja

Rengetegen szeretik a tiramisut, sokan készítik, de kevesen ismerik az eredeti recept szerinti változatot. Lássuk, milyen a valódi tiramisu!

Ahány ház, annyi tiramisu

A tiramisu viszonylag újkeletű finomság, a nyolcvanas évek elejétől készítik rendszeresen. A észak-olasz térségben terjedt el először, majd indult el világhódító útjára. Nevét a benne lévő kávénak, azaz a koffeinnek köszönheti, a tiramisu szó jelentése ugyanis: 'dobj fel'! Számos elkészítési módja ismert, a klasszikus és autentikus desszertben viszont, a hiedelmekkel ellentétben, nincs tejszín és tojásfehérje, de persze, azóta ahány ház, annyi szokás.

Minden a mascarponéval kezdődik

A mascarpone – ez az istenien krémes sajtkrémalap – a tiramisu egyik legfontosabb összetevője, így ebből érdemes frisset és jó minőségűt beszereznünk. Tény, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ezért házilag előállított verzióval is kísérletezhetünk.

NoSalty-tipp:

Ha a tejszínes változatot választjuk, felejtsük el a tejszínpótlókat, növényi alapú tejszíneket, habspray-ket, csakis valódi habtejszínt vásároljunk.

Legyünk türelmesek

Fontos, hogy hosszú a tiramisut órákig hagyjuk állni a hűtőben, a legjobb ha egy éjszakán át, de ha ennyi időnk nincsen, akkor 3-4 óra elteltével is eredményesek lehetünk. A végén kakaóporral szórjuk meg a kész tiramisu tetejét.

További tiramisu receptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek