A trükk, amivel egyszerre több ételt is megmikrózhatsz

Ezzel az egyszerű trükkel időt spórolhatsz, hiszen akár egyszerre több tányért is betehetsz a mikróba.

Biztosan megvan az a szituáció, amikor az egész család éhes, és sorban melegítitek a mikróban a vacsorát, de annyira lassú és hosszadalmas a folyamat, hogy mire végeztek minden tányérral, az első adag ki is hűlt.

Egy TikTok-felhasználó most megosztotta, ő hogyan küszöböli ki ezt a problémát, vagyis hogyan melegít két tányért egyszerre a mikrohullámú sütőben – írja az nlc.hu.

@salinasdamien Thanksgiving hack #thanksgiving #fyp #lifehacks #happythanksgiving @tiffanyandcoco ♬ original sound - Damien Salinas

A trükk nagyon egyszerű: egy pohár segítségével emelet képezhető a tányérokból, és így egyszerre két adag is melegedhet a mikróban, meggyorsítva ezzel a folyamatot.

Fontos, hogy olyan üvegpoharakat használjunk, amelyeknek nincs arany vagy ezüst peremük, hiszen ezeket nem szabad berakni a mikróba. Persze az is megoldás lehet, hogy nem mikróban, hanem a sütőben vagy a főzőlapon melegíted meg a fogásokat.


Még több trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.