Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mihalik Enikő elárulta, hány évnyi diéta áll tökéletes alakja mögött

A világhírű magyar topmodell a Best magazinnak mesélte el, milyen életmódot folytatott az elmúlt években. 

Kislányként magas volt és vékony, a tinédzserkor beköszöntével azonban teljesen természetes módon Mihalik Enikő teste is elkezdett formálódni, nőiesedni. A modell a legújabb Best magazinnak mesélt arról, hogyan kellett változtatnia életmódján és táplálkozási szokásain az elmúlt években, és mikor jutott el odáig, hogy ő maga is elégedett volt a tükörben látottakkal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(@eniko) által megosztott bejegyzés,

,,A munkám megköveteli, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, nyilatkozta Enikő – a fegyelem pedig a szakmámmal jár. Egy modellnek mindig oda kell figyelnie magára, akár fotózzák, akár a kifutón vonul végig. Ugyanakkor azt is meg kellett tanulnom, hogy ne essek végletekbe, ami a táplálkozást illeti." 

Mihalik Enikő modellkarrierje 16 évesen kezdődött, a modell pedig már egészen fiatalon is törekedett arra, hogy egészséges, vegyszer- és tartósítószer-mentes ételeket vigyen be szervezetébe, emellett a sport is fontos szerepet játszott mindennapjaiban. A modell elmondása szerint egy idő után azonban a kiegyensúlyozott életmód sem volt elég, evés után puffadni és vizesedni kezdett, és csak sok év elteltével derült ki, hogy a problémák okozója nem más, mint gluténérzékenysége

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(@eniko) által megosztott bejegyzés,

Ezután persze egyértelmű volt, hogy Enikő gluténmentes étrendre vált, ezzel párhuzamosan pedig edzőjével egy olyan komoly edzésprogramba kezdett bele, amelyben pontosan meg volt adva, mennyi szénhidrátot, fehérjét és zsírt fogyaszthat egy nap. 

Bár három hónap alatt rengeteget sikerült fogynia, Enikőnek be kellett látnia, hogy így nem lehet élni, hiszen addigra egész élete a diéta köré összpontosult.

A nagy áttörést azonban a tavalyi A Konyhafőnök VIP című műsorba való felkérés hozta meg, ekkor ugyanis végleg tudatosult Enikőben, hogy a verseny során nem vonhatja meg magától sem a cukrot, sem pedig a glutént, így fokozatosan visszavezette életébe a szénhidráttartalmú ételeket, ennek következményeként pedig szépen lassan helyreállt az anyagcsere-működése. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(@eniko) által megosztott bejegyzés,

,,Végre nem egy fiús alkatú lányt, hanem egy nőt látok a tükörben." 

Mihalik Enikő néhány tippet is megosztott a Best magazin olvasóival:

szerinte kifejezetten fontos, hogy amikor lehetőségünk van rá, mozogjunk sokat, a fogyás érdekében mellőzzük a fehér lisztből készített élelmiszereket, a lényeg pedig, hogy ne sanyargassuk magunkat, hiszen egy kis odafigyeléssel semmi sem kell, hogy tiltólistás legyen, mindenből szabad enni, csak mértékkel. 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!