Mi legyen az édes uzsonna?

Döméék (2.b) nem esznek édességet. Nagyon szép tőlük. Az édesség nem egészséges! Dexterkéék (2.b) viszont esznek édességet. Nem szép tőlük. De szeretik. 

Ez eddig sima. A baj csak akkor van, ha Döme anyukája megkéri Dexterkét, hogy Dexterke gyermeke (és a többi 23 tanuló) ne hozzon édességet uzsonnára, mert Döme nem eszik édességet. A gyerekek viszont adnak neki, mert szeretik Dömét.

Dexterke gyermeke amúgy müzliszeletet visz, és a többiek sem habostortát meg táblacsokit. De mégis, Döme anyukája nem boldog, ha a gyerek érintetlenül viszi haza a teljes kiőrlésű szendvicset, mert dugig van a hasa kakaós csigával.

Nem segít a helyzetén, hogy a témával a szülői értekezlet végén, fél nyolckor hozakodik elő, amikor már mindenki a szakadék szélén táncol, hogy elaludjon vagy Zrínyiként rohanjon ki a teremből. De ez alternatív iskola, itt azért mindenki kapható egy jó kis vitára, így háromnegyed óra alatt arra jutunk, hogy aki akar, hozzon EGÉSZSÉGES ÉDESSÉGET (van ilyen egyáltalán?) mert nem tilthat meg senki semmit, de azért kerüljük a Kinder-finomságokat meg az ilyesmit.

De a dilemma azóta is bennem van. És ha én lennék Döme anyukája? Én nem csinálok semmit, csak próbálom egészségesen nevelni a gyerekemet, pont úgy, amiről mindenki papol, de alig csinálja valaki. És most engem utál az osztály?

Szóval ez tök nehéz kérdés, nálatok hogy van? És mit tennétek az osztály helyében?

Ez is érdekelhet!

Dexterke főz: egy kertvárosi anyuka kalandja Flóra étcsokis-zabpelyhes kekszével

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek