Mi legyen az édes uzsonna?

Döméék (2.b) nem esznek édességet. Nagyon szép tőlük. Az édesség nem egészséges! Dexterkéék (2.b) viszont esznek édességet. Nem szép tőlük. De szeretik. 

Ez eddig sima. A baj csak akkor van, ha Döme anyukája megkéri Dexterkét, hogy Dexterke gyermeke (és a többi 23 tanuló) ne hozzon édességet uzsonnára, mert Döme nem eszik édességet. A gyerekek viszont adnak neki, mert szeretik Dömét.

Dexterke gyermeke amúgy müzliszeletet visz, és a többiek sem habostortát meg táblacsokit. De mégis, Döme anyukája nem boldog, ha a gyerek érintetlenül viszi haza a teljes kiőrlésű szendvicset, mert dugig van a hasa kakaós csigával.

Nem segít a helyzetén, hogy a témával a szülői értekezlet végén, fél nyolckor hozakodik elő, amikor már mindenki a szakadék szélén táncol, hogy elaludjon vagy Zrínyiként rohanjon ki a teremből. De ez alternatív iskola, itt azért mindenki kapható egy jó kis vitára, így háromnegyed óra alatt arra jutunk, hogy aki akar, hozzon EGÉSZSÉGES ÉDESSÉGET (van ilyen egyáltalán?) mert nem tilthat meg senki semmit, de azért kerüljük a Kinder-finomságokat meg az ilyesmit.

De a dilemma azóta is bennem van. És ha én lennék Döme anyukája? Én nem csinálok semmit, csak próbálom egészségesen nevelni a gyerekemet, pont úgy, amiről mindenki papol, de alig csinálja valaki. És most engem utál az osztály?

Szóval ez tök nehéz kérdés, nálatok hogy van? És mit tennétek az osztály helyében?

Ez is érdekelhet!

Dexterke főz: egy kertvárosi anyuka kalandja Flóra étcsokis-zabpelyhes kekszével

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...