Melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás?

A választ sajnos mi sem tudjuk, de most minden ez utóbbiról szól! Kínáljuk édesen és sósan, ételben és italban, nemcsak húsvétkor, ám mindenképp szívesen. Ma ünneplik ugyanis a tojás világnapját!

Őseink eledele

A tojás az egyik legősibb emberi táplálék, nem véletlenül vele készülnek legkedvesebb fogásaink. Nemcsak amiatt az egyik legfontosabb hozzávaló, mert bárhol megvehetjük és viszonylag olcsó, hanem azért is, mert rendszeresen, de mértékkel fogyasztva egészséges és hihetetlenül sokoldalú. Rengeteg étel és ital receptje elképzelhetetlen nélküle.

Így ellenőrizd, hogy friss-e a tojás! >>

A NoSalty legjobb tojásosnokedli-receptjeit itt találod! >>

Tojástan

A friss tyúktojás rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz. Gazdag ásványi anyagokban, kiváló minőségű fehérjében, a C-vitamint kivéve minden vitamin megtalálható benne. Ugyanakkor nem tartalmaz szénhidrátot, így rendszeresen, de mértékkel fogyasztva még a fogyókúrád sikerében sem akadályoz.

Melyik a legjobb tojás? >>

Tojás nélkül soha! >>

Tudtad? Legújabb kutatások szerint, a tojás egyáltalán nem ártalmas, mivel jó koleszterint, vagyis HDL-t tartalmaz, ami védi az érfalat. Az érelzáródást viszont a rossz koleszterin, vagyis az LDL okozza.

Tojás nélkül nem készülhet…

…nokedli, tészta, pogácsa, palacsinta, piskóta, fánk, sütemény, torta, hidegtálak, de tojáslikőr sem! Számtalan levesben, salátában vagy egytálételben is van tojás. A tojásos recepteknek se szeri, se száma a NoSaltyn sem!

Csillagjegyek és kedvenc pizzáik >>

Szuper tojásleves-receptekért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk