Megszületett a döntés: újra bevezetik az idősek vásárlási sávját

Hétfői keltezéssel meg is jelent az új kormányrendelet az idősek vásárlási sávjának visszavezetéséről. Kiderült, mettől meddig nem mehetnek boltba a 65 év alattiak.

Döntött az idősek vásárlási sávjának visszavezetéséről a magyar kormány. Orbán Viktor hétfő délelőtt jelentette be Facebook-oldalán, hogy a 65 év felettiek hétfőtől péntekig reggel 9 és 11 óra között, hétvégén pedig reggel 8 és 10 óra között, védett sávban vásárolhatnak - írja a Portfolio.hu.

Fotó: Getty Images

A miniszterelnök leszögezte, hogy az idős, 65 év feletti vásárlók bármikor vásárolhatnak, de hétköznap 9 és 11, valamint hétvége 8 és 10 óra között csak az idősek tartózkodhatnak a boltokban.

Orbán Viktor az eddigi járványstatisztikákra hivatkozva kiemelte, a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink, nagyszüleink korosztálya, így őket kell első sorban védeni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!