Megnyílt az első vegán hentesüzlet, egy pillanat alatt mindent elkapkodtak

Vegán hentesüzlet? Ma már semmi sem lehetetlen, a világ első ilyen típusú boltjában pedig néhány óra alatt minden el is fogyott.

Milyen lehet egy hentesüzlet, ahol nem árulnak húst? Nos, egészen autentikus, elég csak néhány pillantást vetni a november 1-jén (a vegán világnapon) nyílt Rudy's Vegan Butcher londoni üzletére - mutat rá a Dining Guide. Anglia első hentesüzlete egy az egyben olyan, mintha egy hagyományos hentesüzlet lenne, a boltban azonban semmilyen állati eredetű terméket nem árulnak, van viszont szejtánból készült bacon, véreshurkaimitáció, felvágottak és természetesen többféle hamburgerpogácsa is, csak hogy a legnépszerűbb termékeket említsük.

Forrás: Rudy's Vegan Butcher

A Rudy's nevű vegán hentesüzlet elődje az évek óta óriási sikerrel működő Rudy's Dirty Vegan Diner, amely kiadós méretű, szaftos amerikai gyorsételeiről híres a londoni Camden Market mellett. A vegán gyorsétterem tulajdonosai évek óta arra törekednek, hogy az állati eredetű élelmiszereket egyáltalán nem fogyasztó emberek is mutatós, laktató és egészséges gyorskaját vehessenek magukhoz. Egyaránt kapható náluk számos ízletes hamburger, hotdog, pastrami és mac 'n' cheese is, az ételekről pedig első látásra senki sem mondaná meg, hogy nem tartalmaznak húst. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a vásárlói kör kifejezetten nyitott lenne egy vegán hentesüzletre, a tulajdonosok pedig nem tévedtek!

Forrás: Rudy's Vegan Butcher

A vasárnap nyílt "húsboltban" néhány óra leforgása alatt elfogyott az áru, a vevők még annak ellenére is türelmesen kivárták a sorukat, hogy a vírushelyzet miatt sokaknak a bolt előtt kellett ácsorogniuk. Az üzlet ingyenes szejtánbaconnel kínálta őket, bent pedig számos saját recept alapján készült húsmentes húsokat és felvágottakat is vásárolhattak az érdeklődők.

Forrás: Rudy's Vegan Butcher

A vegán hentesüzlet eredetileg online rendeléseket is felvesz, ám az óriási érdeklődésnek köszönhetően az internetes felületeken is sikerült alig egy nap alatt minden terméket eladni, így az üzlet most egy kis türelmet kér a vásárlóktól, a náluk kapható árukat ugyanis egy saját, vegán "hústermékek" előállítására szakosodott csapat készíti el.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!