Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Utánajártunk, mennyi pénzt költünk el a húsvéti menüre

Sokan bele sem gondolunk abba, mennyi pénzt költünk el húsvétkor csak és kizárólag ételre. Sonka, tojás, friss zöldségek, vajon átlagosan mennyibe fáj ez a pénztárcánknak? 

Húsvét a kereszténység egyik, ha nem a legfontosabb ünnepe. Krisztus feltámadásának megemlékezése előtt sokan vannak, akik negyven napig szigorú böjtnek vetik alá magukat, a ma már négynapos ünnep folyamán viszont mindenki asztalán ott díszeleg a gyönyörű sonka, a főtt tojás és persze a friss, zsenge zöldségek tömkelege. 

Ezt is olvasd el!

3 piacot jártunk be húsvét előtt – ennyibe kerül az ünnepi sonka és a tojás

Mivel idén későn, április 19. és április 22. közé esik a húsvét, sok zöldséget már frissen is megvásárolhatunk a piacon, ami újabb plusz költségekkel jár, nem is beszélve arról, mennyivel nőtt a zöldségek ára a szárazság és a kevés munkaerő miatt. 

 

Vajon mennyibe kerül az ünnep?

A KSH 2018-as adatai szerint húsból készült termékekre és édességre láthatóan sokkal többet költünk húsvétkor, mint az év többi részében, összesen pedig nagyjából 26 ezer forintot költünk el az ünnep közeledtével.

 

A hivatalos adatok mellett a Fővám téri Vásárcsarnok vásárlóit is megkérdeztük arról, miből mennyit vásárolnak az ünnepekre. A legkeresettebb árucikk ilyenkor természetesen a sonka, a tarja, lapocka, szívsonka és csülök, valamint azok a zöldségek, amelyek a késő áprilisi húsvét alkalmával már frissen beszerezhetőek. 

Húsvéti körképünk alkalmával a vásárlók mellett a piac egyik hentesüzletének eladóját és egy zöldségest is megkérdeztünk a vásárlói szokásokról. Hogy milyen áron kaphatjuk meg a legjobb termékeket, és hogy a mennyiségre, vagy a minőségre költ inkább a magyar ember, videónkból kiderül!

A húsvéti menüre a vásárlók szerint több pénz megy el, mint a karácsonyira, a megkérdezettek pedig továbbra is a drágább, de minőségi árura esküsznek, akár húsról, akár az egyre csak dráguló zöldségekről van szó. 

Szavazz!

Te mennyi pénzt költesz idén a húsvéti finomságokra?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!