Utánajártunk, mennyi pénzt költünk el a húsvéti menüre

Sokan bele sem gondolunk abba, mennyi pénzt költünk el húsvétkor csak és kizárólag ételre. Sonka, tojás, friss zöldségek, vajon átlagosan mennyibe fáj ez a pénztárcánknak? 

Húsvét a kereszténység egyik, ha nem a legfontosabb ünnepe. Krisztus feltámadásának megemlékezése előtt sokan vannak, akik negyven napig szigorú böjtnek vetik alá magukat, a ma már négynapos ünnep folyamán viszont mindenki asztalán ott díszeleg a gyönyörű sonka, a főtt tojás és persze a friss, zsenge zöldségek tömkelege.

3 piacot jártunk be húsvét előtt - ennyibe kerül az ünnepi sonka és a tojás

Ezt is olvasd el!

Mivel idén későn, április 19. és április 22. közé esik a húsvét, sok zöldséget már frissen is megvásárolhatunk a piacon, ami újabb plusz költségekkel jár, nem is beszélve arról, mennyivel nőtt a zöldségek ára a szárazság és a kevés munkaerő miatt.

A piacokon található zöldségeseknél már rengeteg friss és gyönyörű áru található, érdemes azonban összehasonlítani, mennyivel kerülnek többe a zöldségek most, mint néhány évvel ezelőtt.

Vajon mennyibe kerül az ünnep?

A KSH 2018-as adatai szerint húsból készült termékekre és édességre láthatóan sokkal többet költünk húsvétkor, mint az év többi részében, összesen pedig nagyjából 26 ezer forintot költünk el az ünnep közeledtével.

A hivatalos adatok mellett a Fővám téri Vásárcsarnok vásárlóit is megkérdeztük arról, miből mennyit vásárolnak az ünnepekre. A legkeresettebb árucikk ilyenkor természetesen a sonka, a tarja, lapocka, szívsonka és csülök, valamint azok a zöldségek, amelyek a késő áprilisi húsvét alkalmával már frissen beszerezhetőek.

Húsvéti körképünk alkalmával a vásárlók mellett a piac egyik hentesüzletének eladóját és egy zöldségest is megkérdeztünk a vásárlói szokásokról. Hogy milyen áron kaphatjuk meg a legjobb termékeket, és hogy a mennyiségre, vagy a minőségre költ inkább a magyar ember, videónkból kiderül!

A húsvéti menüre a vásárlók szerint több pénz megy el, mint a karácsonyira, a megkérdezettek pedig továbbra is a drágább, de minőségi árura esküsznek, akár húsról, akár az egyre csak dráguló zöldségekről van szó.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek