Meglepő trükk: így lesz tökéletesen roppanós a sült GOMBA

Mindössze egyetlen apró mozzanatot kell megváltoztatnod a gomba pirításakor, ha eddig nem voltál elégedett a végeredménnyel.

Éttermekben, főként pazar tojásos reggeliknél mindig ámulatba ejt, milyen finom, roppanós és mégis lédús módon tudják elkészíteni a gombát. Nem száraz, nem gumis állagú, egyszerűen csak pont tökéletes. Sajnos ezt otthon sosem tudtam produkálni a konyhában, pedig baromi egyszerűnek tűnik az egész. Most a The Kitchn.com felfedte a titkot, ami ráadásul pofonegyszerű, és sem extra erőfeszítést, sem pedig külön összetevőket nem igényel.

Hogyan készítsünk ropogós gombákat

Általában, amikor sültzöldségeket készítünk, akár a tűzhelyen, akár a sütőben, akkor valamilyen zsiradékkal (többnyire olajjal) kezdjük a folyamatot, majd sóval és borssal ízesítjük. Ám a gomba tökéletes roppanósságának ez egyáltalán nem kedvez.

Ehelyett a sót szigorúan a folyamat végére kell tartogatni!

Először is ellenőrizzük le, hogy a gombák teljesen szárazak-e, majd forró serpenyőben, némi olajon vagy vajon kezdjük el megfuttatni a darabokat. Kiemelten fontos, hogy az edény forró legyen, különben nem a várt eredménnyel találkozunk. Mielőtt levennénk a szépen pirult darabokat, akkor kell meghintenünk őket a sóval, a legvégén.

Ez igazán apróságnak tűnhet, de valójában nagy különbséget jelent a fordított eljáráshoz képest. Ennek oka az, ha korán kerül az ételre a só, akkor felpuhítja a gombadarabokat, amelyek kiengedik magukból a nedvességet, így folyamatosan párolódni fognak a serpenyőben keletkezett folyadékban.Ennyi a trükk! Próbáld ki, amikor legközelebb gombát pirítasz, és írd meg, hogy sikerült!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...