Mégis lesz Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de másképpen, mint megszokhattuk

Az adventi időszak egyik legkedveltebb programja a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár már évtizedek óta, amelyet hozzávetőleg nyolcszázezer látogató keresett fel, hogy a hazai kézművesek termékeiből válogasson.

Az emblematikus adventi vásár több mint két évtizede működik, többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján - írja a 24.hu. A kereskedők idén sem hagyják cserben a vásárlóikat, rendhagyó módon az online térben várják vevőket a budapestikaracsony.hu weboldalon. A Magyar Kézműves Szövetség Facebook-oldalán pedig folyamatosan ötletajánlóval jelentkeznek, hogy a közönséggel megismertessék a „nagy mesterségeket”, amelyek apáról fiúra szálló örökségek.

Idén a kolbászt otthon sütjük, érdemes kézműves terméket vásárolni

A kampány során egy kisfilm is készül a szövetség tagjaival, melyben saját műhelyeikben mutatják be a szakmák érdekességeit. Ebben a videóban például a több generációs, 1878 óta működő Kovács Kékfestő családi manufaktúra tagjait ismerhetjük meg, majd a nagy múltú K. Nagy György fazekas mutatja be a tradicionális kerámia edények készítésének folyamatait. Pankotai Csaba a bőrdíszműves szakma szépségéről.

A Budapesti karácsony honlapján sok-sok kézművessel, többek között bábkészítővel, de a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil, tűzzománc-, szappankészítő és a virágkötő szakmák képviselőivel is találkozhatunk. Mautner Zsófia szakács, gasztroblogger, Bombera Krisztina újságíró, Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke és Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is népszerűsítik a jótékonysági kampányt és a kézművesek egyedi termékeit.

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Hecsedli biosüti

Minőségi, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag alapanyagok mennyei finomságokba rejtve, amikkel lenyűgözheted a szeretteidet, az ünnepekkor is. Ismerjétek meg a kis családi vállalkozást, a Hecsedli biosütit.

Macsuga Viktória

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!