7 ötlet kiserkélyeseknek, hogy be se akarj menni a szobába

Elérhető tippek, megvalósítható ötletek kiserkélyeseknek, hogy még annál is nagyobb öröm legyen a kint töltött idő. Nézzük őket sorra!

Ha kicsi erkélyed van, de imádod, és bármi áron feldobnád, hogy még jobb érzés legyen kinn héderezni, akkor figyelj, mert mutatunk pár tippet (nem csak) nyárra!

1.) Dzsungel

Hát ennél kevés szebb kisbalkont láttunk az utóbbi idődben, és gondolj csak bele, itt nincs nagy titok, csakis a rengeteg zöld (és nem csak zöld) növény. Gondolkozz kicsit monumentálisabb méretű szobanövényekben, pálmákban, de ha csak egy (két-három) leanderre szert teszel, már nyert ügyed van!

2.) Csukj össze mindent, amit lehet!

Apró balkonokra csodás megoldás, ha összecsukható székeket és kisasztalt szerzel be, hogy csak előkaphasd őket, és kitelepedhess a laptoppal vagy egy bögre kávéval az öledben, ha pedig esik, vagy beköszönt a hideg, beállíthasd őket a sarokba.

3.) Rejtett tárolók

Néhány ügyes megoldással több legyet üthetsz egy csapásra: a kinti tárolód ülőalkalmatosság is lehet (aprótestűek részére mindenképp), de pakolhatod rá a kávéspoharadat vagy a növényeidet is kaspóstul.

4.) Hozd be az erkélyt, vidd ki a szobát

Ha szemfüles vagy, összepasszinthatod a kint és bent hangulatát, berendezését, színeit. A balkon zöld rengetegét folytasd bent a szobában, hangold össze a színhasználatot, a bútorokat, mintha egy nagy térben léteznél!

5.) Növessz konyhakertet

Apróságnak tűnik a saját házi fűszerkert, de sokat dob a látványon és a hangulatodon is – azon kívül, hogy praktikus, hiszen a főztöd is megfűszerezi, és elfoglaltságnak sem utolsó:

Nevelgess a kiserkélyeden bazsalikomot, kakukkfüvet, koriandert, rozmaringot, mentát!

6.) Aggass ki égősorokat

Alapvetés sokunknál, de ha esetleg még nem próbáltad (csak karácsonykor), akkor épp itt az ideje: elképesztő hatást érhetsz el egy-két égősorral a hálószobában, de hasonlóképpen az erkélyen is! Csak a megfelelő szúnyogvédelemről érdemes gondoskodnod...

7.) Bánj jól a színekkel

Ne félj a színektől, de ne vidd túlzásba sem! A lenti példán jól látható, hogy néhány okosan választott árnyalat (pl. piros, zöld, bézs) és azok több helyen való visszaköszönése milyen tuti hatást tud elérni!

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.