Nagyon görbe tükröt mutat egy új étterem a McDonald's-nak

Sajtburgernek álcázott gusztusos, húsmentes szendvicsek, unhappy meal menü, piros és sárga cégér – úgy tűnik, valakit egy kicsit zavart a húsos élvezeteket halmozó McDonald's Franchise világhírű térhódítása, ezért csinált egy olyan éttermet, ami teljesen úgy néz ki, mint a Meki. Hogy mi benne a csavar? Az, hogy itt semmi sem készül húsból...

Bár csak most nyitott meg a Los Angeles-i Mr. Charlie's étterem, máris nagy híre ment szerte a világban: a piros-sárga cégérrel futó gyorsétterem megjelenésében és kínálatában is kísértetiesen hasonlít a McDonald's-ra, a vendéglátóegységben azonban minden növényi alapanyagokból készül, így sem a sajtburger, sem a házi Big Mac nem látott marhahúst.

Bár a McDonald's már több külföldi országban is piacra dobta saját vegán hamburgerét, úgy tűnik, ez keveseket hat meg, A Mr. Charlie's-t működtető Charlie Kim ugyanis minden szempontból megpróbál görbe tükröt mutatni a gyorsétteremláncnak: a Happy Meal menüt Unhappy-re (vagyis boldogtalanra) keresztelte, a mosolygós fej szemének helyére két X-et „rajzolt”, sült krumplis dobozára pedig az ikonikus kólamárka feliratát használta mintául.

A sajtburgert például „Nem Sajtburger” névre keresztelték, a csirkefalatkákat „Nem Csirke Nuggets”-nak hívják, az étterem weboldalán pedig Ronald McDonald helyett Andy Warhol híres, bohóccá átszerkesztett Marilyn Monroe-képével találkozhatunk.

A Dining Guide a Mr. Charlie’s menüjét csak úgy aposztrofálja, mint An Exhibition of Plants (azaz Növénykiállítás), burgerei és csirkefalatkái pedig a híres vegán húspótló márka, az Impossible Burger termékeiből készülnek.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek