Leonardo DiCaprio legújabb projektje így segít a bolygónak

Az aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.

Leonardo DiCaprio eddig is ismert volt arról, hogy szívén viseli a bolygó sorsát, ezt többször is bizonyította, amikor különböző zöld cégeket és szervezeteket támogatott vagy segítette tevékenységüket. Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a környezetvédelem iránt továbbra sem lankad: két, műhúst gyártó startupban is részesedést vett.

Ezek Leonardo DiCaprio legújabb zöld vállalásai

Részvényes és tanácsadó is lesz

DiCaprio az izraeli Aleph Farm és a holland Mosa Meat nevű startupokat kezdte el támogatni, erről a cégek vezetése adott hírt. Elmondták, hogy a színész nemcsak részesedést vásárolt, hanem tanácsadói szolgálatait is felajánlotta.

A cégek műhúst állítanak elő: ez tehenek sejtjeiből készül, tehát a haszonállatok leölése nélkül lehetséges.

Személyes indíttatás

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása.

„A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

- így indokolta döntését DiCaprio. Színészként szerzett hírnevét az utóbbi években rendszeresen a környezetvédelmi ügyek támogatására használta, figyelemfelhívó kampányokkal és oknyomozó dokumentumfilmekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy húspótló termékeket gyártó cégekkel dolgozik együtt: a kaliforniai székhelyű Beyond Meat-be is befektetett korábban. Itt növényi alapanyagokból állítanak elő hamburgert és kolbászokat.

A hús hatása a környezetre

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mértéktelen húsfogyasztásnak súlyos következményei vannak a bolygónk egészségére. Fűti a klímaváltozás folyamatát, az ipari mértékű állattenyésztés rengeteg területet foglal el, és károsanyag-kibocsátása is nagy terheket ró a környezetre. Erre csak az egyik megoldás lehet a laborban előállított műhús, azaz vitro hús.

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír a nagyvilágból:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek