Leonardo DiCaprio legújabb projektje így segít a bolygónak

Az aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.

Leonardo DiCaprio eddig is ismert volt arról, hogy szívén viseli a bolygó sorsát, ezt többször is bizonyította, amikor különböző zöld cégeket és szervezeteket támogatott vagy segítette tevékenységüket. Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a környezetvédelem iránt továbbra sem lankad: két, műhúst gyártó startupban is részesedést vett.

Ezek Leonardo DiCaprio legújabb zöld vállalásai

Részvényes és tanácsadó is lesz

DiCaprio az izraeli Aleph Farm és a holland Mosa Meat nevű startupokat kezdte el támogatni, erről a cégek vezetése adott hírt. Elmondták, hogy a színész nemcsak részesedést vásárolt, hanem tanácsadói szolgálatait is felajánlotta.

A cégek műhúst állítanak elő: ez tehenek sejtjeiből készül, tehát a haszonállatok leölése nélkül lehetséges.

Személyes indíttatás

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása.

„A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

- így indokolta döntését DiCaprio. Színészként szerzett hírnevét az utóbbi években rendszeresen a környezetvédelmi ügyek támogatására használta, figyelemfelhívó kampányokkal és oknyomozó dokumentumfilmekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy húspótló termékeket gyártó cégekkel dolgozik együtt: a kaliforniai székhelyű Beyond Meat-be is befektetett korábban. Itt növényi alapanyagokból állítanak elő hamburgert és kolbászokat.

A hús hatása a környezetre

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mértéktelen húsfogyasztásnak súlyos következményei vannak a bolygónk egészségére. Fűti a klímaváltozás folyamatát, az ipari mértékű állattenyésztés rengeteg területet foglal el, és károsanyag-kibocsátása is nagy terheket ró a környezetre. Erre csak az egyik megoldás lehet a laborban előállított műhús, azaz vitro hús.

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír a nagyvilágból:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Feltárul a kapszulakamra: az új kihívás, amivel jól jár a...

A kamra minden háztartás szíve, irányítóközpontja és motorja. Néha üresebb, néha dugig van, az étkezéseink alapját adja, és minden nap inspirációként szolgál ahhoz a nehéz kérdéshez, hogy „na, mi lesz ma az ebéd?”. Nagyon sok múlik azon, hogyan használjuk a kamránkat, éppen ezért indul most útjára a „kapszulakamra” nevű kezdeményezés, amivel időt, pénzt, energiát spórolhatunk, ráadásul a pazarlással is felvehetjük a harcot. Lessük meg, mit rejt a kapszulakamra! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.