Az idei húsvét legyen kicsit más és újító, legalábbis ami a menüt illeti: főtt sonka helyett kínáld a vendégeket mázassal! Ehhez adunk tuti elkészítési tippeket, amiket ha megfogadsz, biztosan nem kell csalódnod a végeredményben!
Egyre nagyobb a készülődés, hiszen nem kell sokat várnunk már a húsvétra. Ahhoz pedig, hogy igazi terülj-terülj asztalkám várja a vendégeket, már most elő kell szedni azokat a jól bevált recepteket, amik az év ezen időszakában sorra el is készülnek. És mi lenne, ha idén húsvétkor nem főtt, hanem mázas sonka kerülne az asztalra? A tuti tippeket ehhez már meg is találtad!
A sonka a húsvéti menüsor szerves eleme, amit persze meg lehet venni készen is, de attól lesz igazán ünnep az ünnep, ha te magad készíted. Idén reformáld meg a korábbi hagyományokat, és kerüljön az asztalra tökéletes mázas sonka, amihez már mutatjuk is tippjeinket.
Kattints a képre, és nézd meg a galériában, hogyan készül a mi tökéletes mázas sonkánk!
Az alábbi bagel minden eleme a lehető leghúsvétibbra lett hangolva: kalácstészta, sült répás tojáskrém, ropogós sült sonka és savanyított retek vár arra, hogy az ünnep során ...
Húsvétkor mindig sok vendégváróval készülünk a család és a locsolók miatt. Most készítettünk egy nagyon egyszerű falatot, amit sütni sem kell és még a vegán verziót is egyszerűen ...
A sárgatúró egy igazán magyarnak mondható húsvéti ételkülönlegesség, mely erősen kapcsolódik a keresztény vallási tradíciókhoz is. Hagyományosan a húsvétot megelőző 40 napos ...
Ezeket a hasznos húsvéti tippeket, érdekes cikkeket is olvasd el:
Keksztekercs, kókusztekercs, kókuszgolyó - mind hasonló téma, mégis mindegyik egy kicsit más. Most a keksztekercs gesztenyekrémmel és kókusszal elegyedik. Mi ezt a kombót is imádjuk.:) ...
A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a ...
A zöldségek nagy részét fólia nélkül vásárolhatjuk meg a boltokban, de az uborkát, főleg a kígyóuborkát a legtöbb esetben csak műanyagba csomagolva. Utánajártunk, mi lehet ennek az oka!
Főzzünk-süssünk a héten leveles sóskával és spenóttal, mert most sok helyen elcsíphetjük őket szezonálisan és frissen. Krémleves, főzelék, húsétel, tészta és rakottas is készül velük, ja és persze süteményekre is számíthattok.
A bodza közkedvelt májusi növény, hiszen sokféleképpen felhasználható virágából készülhet szörp, tea, és akár palacsinta is. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a növény egy része, nyersen fogyasztva nem éppen tesz jót az egészségünknek, pláne nagy mennyiségben.
Mindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...