A legfontosabb kerti munkák márciusra, amiket végezz el

Ne feledjük, hogy a tavasz kezdete egyben a kerti munkálatok sokasodását is jelenti a téli alvó időszak után. Jöjjön a márciusi lista!

Itt a március, és bár még hideg van, a koratavaszi kerti munkálatoknak lassan neki kell látnunk, hiszen ilyenkor már akad teendő. A kezdő és a haladó kertészeknek is lesz dolguk az év harmadik hónapjában odakinn, ha nyárra gyönyörű zöld és színes kertre vágynak.

A legfontosabb kerti munkák márciusra

Lássuk, mik a legfontosabb márciusi kerti munkálatok:

Évelők

Válasszuk szét a túlságosan tömött csoportokba összenőtt évelőket, de újat is ültethetünk helyettük. A legtöbb tömör szerkezetű talajnál érdemes kora tavaszig várni, míg az idő kicsit felmelegszik és szárazabbá válik - írja az agrároldal.

Hóvirág

Ha elvirágoztak, válasszuk szét az összenőtt hóvirágokat, de úgy, hogy a leveleik még rajtuk vannak, majd óvatosan ültessük vissza ugyanolyan mélyre, mint előtte voltak.

Műtrágya

Szórjunk műtrágyát a sövények tövébe, a fák köré és a bokrok alá.

Gyümölcsfák

Befejezhetjük a szabad gyökerű gyümölcsfák ültetését, de ne feledjük, konténeres fákat bármikor ültethetünk évközben!

Örökzöldek

Mivel a melegedő talaj fokozatosan lazul, átültethetjük az örökzöld növényeinket, de újakat is ültethetünk. A korai ültetés azért hasznos, mert az új gyökerek szinte azonnal elkezdenek nőni, a növény stabilabb lesz.

Cserjék

Érdemes visszavágni a somok, füzek, fás fuksziák és a kékgyökér hajtásait, ezzel elősegítve az új, élénk színű hajtások növekedését. A nyári orgonák erőteljes visszavágásával pedig elősegíthetjük, hogy a növény szabályozni tudja saját formáját.

Rózsák

Ilyenkor kell eltávolítani az elhalt, beteg és sérült ágakat. Bokros termetű rózsáknál vágjuk vissza a túlnőtt hajtásokat.

Forrásunk volt.


Még több kert és növény itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.