Május elsején mindenki kimenőt kap. Még a háziasszonyok is a konyhából. Menjünk piknikezni, bográcsozzunk közösen! Ünnepeljük a szabadságot, és készüljünk egyszerű finomságokkal!
Szabadnapot a háziasszonyoknak!
Ez legyen a piknikkosárban!
- Turbózzuk fel a szendvicseinket! Tartalmasabbá tehetjük egy-egy előző nap kisütött, natúr csirkeszelettel, salátával és zöldséggel.
- Készítsünk szendvicskrémeket, amelyekbe házi bagettjeinket, zsemléinket mártogathatjuk. Zöldségekből, halból, húsból, májból egyaránt ízletes, sós krémek kreálhatóak. A túró és mascarpone remek alap, de ha nem akarunk romlandót, az olívaolaj legyen jó barátunk.
- Desszert gyanánt érdemes elkerülni a krémes sütiket. A pogácsa, a palacsinta és a házi édes keksz kellemes társaság a pikniken, de gyümölcssalátákkal is pótolhatjuk energia- és vitaminszükségletünket.
NoSalty-tipp:Vigyünk házi limonádét vagy szörpöt magunkkal! Frissen facsartcitromlével bármilyen üdítő, akár az egyszerű csapvíz iskiváló szomjoltó itallá varázsolható.


