Majális: fenséges piknik

Május elsején mindenki kimenőt kap. Még a háziasszonyok is a konyhából. Menjünk piknikezni, bográcsozzunk közösen! Ünnepeljük a szabadságot, és készüljünk egyszerű finomságokkal!

Szabadnapot a háziasszonyoknak!

Május első napja nem csupán a munka ünnepét jelenti, hanem a nyár közeledtét is. Remek alkalom arra, hogy kitelepüljünk a zöldellő parkokba, virágzó erdőkbe vagy családi bográcsozást szervezzünk. Arra kínálunk tippeket, hogyan készüljünk a szabadságra kevés munkával.

Ez legyen a piknikkosárban!

A kirándulás előtt már egy nappal mindent előkészíthetünk. Érdemes hidegételt vinni, kis helyre, ügyesen csomagolható és lehetőleg nem romlandó fogásokat, bár a hűtőtáska is megoldás melegben. Nem is hinnénk, a hagyományos szendvicsek helyett mennyire változatossá tehetjük a menünket egy kis ügyességgel. Mi legyen a kosarunkban?
{ CKÉP = 25210, 4 }
  1. Turbózzuk fel a szendvicseinket! Tartalmasabbá tehetjük egy-egy előző nap kisütött, natúr csirkeszelettel, salátával és zöldséggel.
  2. A saláták kísérői is lehetnek szendvicseinknek, de önálló fogásként is megállják a helyüket, egy kis hússal, tésztával vagy gombával feldobva.
  3. Készítsünk szendvicskrémeket, amelyekbe házi bagettjeinket, zsemléinket mártogathatjuk. Zöldségekből, halból, húsból, májból egyaránt ízletes, sós krémek kreálhatóak. A túró és mascarpone remek alap, de ha nem akarunk romlandót, az olívaolaj legyen jó barátunk.
  4. Desszert gyanánt érdemes elkerülni a krémes sütiket. A pogácsa, a palacsinta és a házi édes keksz kellemes társaság a pikniken, de gyümölcssalátákkal is pótolhatjuk energia- és vitaminszükségletünket.

NoSalty-tipp:Vigyünk házi limonádét vagy szörpöt magunkkal! Frissen facsartcitromlével bármilyen üdítő, akár az egyszerű csapvíz iskiváló szomjoltó itallá varázsolható.

Málnás limonádé Könnyű gyümölcs saláta Sajtos pogácsa 13.

Még több sós krém recept >>

Még több szendvicsrecept >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!