Nemzeti ünnep ide vagy oda, a magyaros főételek mindig népszerűek, és a legtöbb családban rendszeresen készülnek. Ezúttal viszont pár ritkábban emlegetett magyaros receptet is megosztunk veletek, nézzétek őket szépen sorban:
-
1.
Bácskai csirkemáj
A máj egy még mindig olcsó, tápláló, különleges belsőség, melyet túl ritkán használunk. Főzzük ebbe a bácskaiba!
-
2.
Szabolcsi töltött káposzta ízesen
A töltött káposzta mindig jöhet! Na jó, talán a legforróbb nyári napokon kevésbé kívánjuk... vagy mégis?
-
3.
Disznótoros krumplival sütve
A mindig népszerű, télen-nyáron kelendő hurka-kolbász párosa, melyet most vele sült krumplival kínálunk.
-
4.
Őzpörkölt erdei gombákkal
Ki ne kívánná meg ezt a szinte krémesen sűrű szaftú, mélybordós-pirosas őzpörköltet? Már csak egy vadászház kell hozzá!
-
5.
Lusta asszony „töltött" káposztája
Nincsen töltögetés, nincs káposztalevél: a lustább napok kedvenc főétele lehet, és a gyerekek is jobban szeretik a húsgombócokat így!
-
6.
Velős pacalpörkölt
Velő és pacal... megosztó alapanyagok, de ne feledjük el őket. Magyaros klasszikus pacalpörkölt nagyétkűeknek!
-
7.
Az eredeti pincepörkölt
Mikor ettetek utoljára pincepörköltet? És főztétek már meg magatoknak? itt az ideje! A csemegeuborka ne maradjon le.
-
8.
A legtökéletesebb kakaspörkölt
Kakaspörkölt vasárnapra főételnek? Nem mindennapi választás, de ez a vörös színű szaft és omlós hús erősen csábító!
Még több pörkölt receptje itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!