8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Nemzeti ünnep ide vagy oda, a magyaros főételek mindig népszerűek, és a legtöbb családban rendszeresen készülnek. Ezúttal viszont pár ritkábban emlegetett magyaros receptet is megosztunk veletek, nézzétek őket szépen sorban:

  1. 1.

    Bácskai csirkemáj

    A máj egy még mindig olcsó, tápláló, különleges belsőség, melyet túl ritkán használunk. Főzzük ebbe a bácskaiba!

  2. 2.

    Szabolcsi töltött káposzta ízesen

    A töltött káposzta mindig jöhet! Na jó, talán a legforróbb nyári napokon kevésbé kívánjuk... vagy mégis?

  3. 3.

    Disznótoros krumplival sütve

    A mindig népszerű, télen-nyáron kelendő hurka-kolbász párosa, melyet most vele sült krumplival kínálunk.

  4. 4.

    Őzpörkölt erdei gombákkal

    Ki ne kívánná meg ezt a szinte krémesen sűrű szaftú, mélybordós-pirosas őzpörköltet? Már csak egy vadászház kell hozzá!

  5. 5.

    Lusta asszony „töltött" káposztája

    Nincsen töltögetés, nincs káposztalevél: a lustább napok kedvenc főétele lehet, és a gyerekek is jobban szeretik a húsgombócokat így!

  6. 6.

    Velős pacalpörkölt

    Velő és pacal... megosztó alapanyagok, de ne feledjük el őket. Magyaros klasszikus pacalpörkölt nagyétkűeknek!

  7. 7.

    Az eredeti pincepörkölt

    Mikor ettetek utoljára pincepörköltet? És főztétek már meg magatoknak? itt az ideje! A csemegeuborka ne maradjon le.

  8. 8.

    A legtökéletesebb kakaspörkölt

    Kakaspörkölt vasárnapra főételnek? Nem mindennapi választás, de ez a vörös színű szaft és omlós hús erősen csábító!

Még több pörkölt receptje itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...