Aggodalomra okot adó tények derültek ki a magyar TV-paprikáról

Nemrég laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá a magyar TV-paprikát, mely során aggodalomra okot adó tények derültek ki a lecsó egyik alapanyagáról.

Egy friss laboratóriumi vizsgálatból derült az ki, hogy rengeteg baktérium és más potenciális kórokozó, például gombaféle hemzseg a boltokban megvásárolt élelmiszereken, írja a Pénzcentrum.

Sose fogyassz mosatlan zöldséget vagy gyümölcsöt!

Mosatlan TV.paprikát vizsgáltak

A vizsgálatról egy videó is készült, amit egy hazai tiktoker, Plantprotecting Rita azaz Gyuris Rita töltött fel a közösségi oldalára. A tesztalanyként felhasznált TV-paprikák közül az egyiket megmosták, míg a másikon rajtahagyták az élelmiszerlánc „porát" – ismerteti a cikk.

@plantprotecting Paprika teszt @Dr. Kulja András -al 🤓 #paprika #nngyk #agarlemez #agarplate #mikroorganizmusok #baktérium ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A vizsgálat eredménye magáért beszélt, hiszen csak úgy hemzsegtek a baktériumok és gombák a mosatlan zöldségen.

Minden esetben meg kell mosni a zöldségeket, gyümölcsöket

„A videók edukatív céllal készülnek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket érdemes vízzel megmosni, mivel számtalan kézen keresztülmegy. Ugyanakkor a mikroorganizmusok jelenléte normális, hiszen az életünk részei, tehát nincs félnivaló" – hangsúlyozta Gyuris Rita.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek