10 magyar élelmiszer is bekerült Közép-Európa legjobbjai közé

A Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai lap összegyűjtötte Közép-Európa legjobb élelmiszereit, mi magyarok pedig kimagaslóan jól teljesítettünk.

A Taste Atlas szerkesztői ismét listát készítettek Közép-Európa legjobb élelmiszereiről és italairól, amiket ezúttal is a felhasználók pontozhattak. A 100 legjobb élelmiszer és ital között nem kevesebb, mint 10 magyar is helyet kapott, ráadásul a magyar élelmiszerek különösen jó helyen végeztek.

10 magyar élelmiszer került be Közép-Európa legjobbjai közé

A legkedveltebb magyar klasszikusok is felkerültek a toplistára. Mi imádjuk egytől egyig mindet!

Íme a díjazott magyar élelmiszerek:

  • 66. helyen végzett az Erős Pista
  • 65. lett a tarhonya
  • 52. helyen végzett a makói vöröshagyma
  • 51. helyen a magyar szürkemarha hús
  • 45. helyen a Tokaji Szamorodni
  • 39. helyen a Tokaji Aszú
  • 23. helyen végzett a szegedi szalámi
  • 20. helyen végzett a csabai kolbász
  • 10. helyen végzett a szegedi fűszerpaprika-őrlemény
  • 2. lettett a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény

Talán nem túl meglepő, hogy a világhírű kalocsai fűszerpaprika és a Tokaji Aszú is felkerült a listára. De természetesen az Erős Pista, a szürkemarha hús és a csabai kolbász sem hiányozhatott róla.

A Taste Atlas szerinti TOP 10-es lista pedig a következő:

  1. belga csokoládé
  2. kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
  3. kashubi eper
  4. trappista sör
  5. Fuži
  6. Grodziskie
  7. Slavonski kulen
  8. Baranjski kulen
  9. Stájer tökmagolaj
  10. szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Az fenti listán a második helyen szerepel a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a 10. helyen pedig a szegedi fűszerpaprika-őrlemény.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek