Légies szelet lett a klasszikus madártejből, mindenki nagy örömére

Ha szeretitek a madártejet, mindenképpen készítsétek el az alábbi légies desszertet, ami sütemény formájában hozza el a klasszikus kedvencet. Könnyed piskóta, gazdag, vaníliás krém és tejszínhabtornyok: kell ennél több?

Nem ritka, hogy egy igazán kedvelt édesség több formában is újjászületik: pohárkrémekben, muffinokban, piskótatekercsekben vagy éppen habos szeletekben élnek tovább közkedvelt finomságaink. A madártej például nemcsak selymesen, sodósan kerülhet az asztalra, felhőket megszégyenítően habos fehérjelabdacsokkal, hanem az alábbi sütemény képében is – legjobb tulajdonságait szerencsére megőrzi, azaz végletekig vaníliás, könnyfakasztóan könnyed és gyermekkort idézően boldogító lesz a madártejszelet. Jöhet?

Kattints a galériára, hogy megnézd a madártejszelet elkészítésének lépéseit!

Itt a madártejszelet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek