Légies szelet lett a klasszikus madártejből, mindenki nagy örömére

Ha szeretitek a madártejet, mindenképpen készítsétek el az alábbi légies desszertet, ami sütemény formájában hozza el a klasszikus kedvencet. Könnyed piskóta, gazdag, vaníliás krém és tejszínhabtornyok: kell ennél több?

Nem ritka, hogy egy igazán kedvelt édesség több formában is újjászületik: pohárkrémekben, muffinokban, piskótatekercsekben vagy éppen habos szeletekben élnek tovább közkedvelt finomságaink. A madártej például nemcsak selymesen, sodósan kerülhet az asztalra, felhőket megszégyenítően habos fehérjelabdacsokkal, hanem az alábbi sütemény képében is – legjobb tulajdonságait szerencsére megőrzi, azaz végletekig vaníliás, könnyfakasztóan könnyed és gyermekkort idézően boldogító lesz a madártejszelet. Jöhet?

Kattints a galériára, hogy megnézd a madártejszelet elkészítésének lépéseit!

Itt a madártejszelet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk