Lepd meg a Valentinod egy vacsival!

A régi mondás úgy tartja, a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Biztos van némi igazságtartalma, teszteljük le nyugodtan. Mondjuk, Valentin-napon. Készüljünk különleges menüvel, és figyeljük a reakciókat. Ha a párunk...

...ínyenc típus

A tengeri herkentyűk, jó borok, egzotikus gyümölcsök és érett sajtok nagy tisztelőjét a következő menüsorral várjuk haza:

...húsevő

Amennyiben az egyetlen zöldségféle, amit megeszik, az a krumpli (azt is csak egy kis szafttal), akkor inkább ne a mai napot válasszuk ki az új fogások bevezetésére. Készítsük ezt:

...a gyors

Lehet, hogy nem támogatjuk a gyorséttermek iránti rajongását, de ezen a napon tehetünk egy kis engedményt. Had csodálkozzon!

Még több Valentin-napi recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek