Kiderült, mi lett az év legjobb balatoni strandétele

Idén immáron hetedik alkalommal kereste a Balatoni Kör az év legjobb balatoni strandételét. A nyertes fogásért ezúttal Balatonfenyvesre kell utaznunk.

A Balatoni Kör idén immáron hetedik éve, hogy meghirdette az Év Strandétele versenyt, melyet ezúttal a balatonfenyvesi Konyhám répa-dog névre keresztelt fogása nyert meg. A gasztronómiai szakújságírókból álló testület az év strandétele mellett az Év Felfedezettjének járó elismerést a balatonvilágosi Tarow bisztró vegán bundáskenyerének ítélte oda - írja a Sokszínű Vidék.

A nyertes répa-dog (forrás: Balatoni Kör)

A zsűrihez idén egy jól ismert új tag is csatlakozott Bíró Lajos személyében, a döntőbe jutott hét étel közül pedig kedden hirdette ki a döntőbizottság a nyertes fogásokat.

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája kiemelte, hogy minden eddiginél erősebb mezőny az idei, ami jelzi, hogy sok helyen már évről évre nagyon tudatosan készülnek a versenyre. Pont ez volt az egyik alapvető cél, hogy a strandbüfék minőségi versengését erősítse a díj. A hét döntősből öt étel vegetáriánus volt, a Tarow bundáskenyere pedig teljesen vegán, így abszolút egyértelmű, hogy mi az idei trend a strandgasztronómiában.

A Balatoni Kör versenye már a kezdetektől fogva azt a célt tűzte magának, hogy a megszokott, egészségtelen és nehezen emészthető strandételek helyett az egészségesebb ételeket népszerűsítse az emberek körében. Egyre több olyan balatoni strandkonyha van, amely követi az egészséges életmód hirdette trendeket, több vendéglátóhely pedig ételei zöméhez a régió helyben termesztett, friss és minőségi alapanyagait használja fel.

A Tarow bisztró vegán bundáskenyere

A szerdai díjátadót ezúttal a fövényesi Kalóz strandbisztróban rendezték meg, hét évvel ezelőtt ez a vendéglátóhely kapta meg a Balatoni Kör - az Év strandételének első díjat. Az idei nyertes, a balatonfenyvesi Konyhám már korábban is nyert díjat a Gofcsi nevű gofrisütőben készített tócsnijával. A Konyhám ételeit Szikra Gabriella álmodta meg, kinek neve sokaknak ismerős lehet a Séfek séfe című televíziós műsorból.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek