Harcsás fish&chips lett az év strandétele!

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat.

Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton oldal végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a "balatoni Fish and Chips" felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a "tájidegen" hekkel – mondta Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke.

A zsűri további nyolc vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat

Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.

Kardos Gábor elmondta azt is: nehéz a strandbüféknek egy rövid szezon alatt kigazdálkodni a magas bérleti díjakat, ebben előrelépést hozhat, ha különleges minőség és helyi specialitások nyújtásával ősszel és tavasszal is magukhoz csalogatják a vendégeket.

A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit is kiemelte a zsűri

A versenyt indító Balatoni Kör tagjainak kínálatát külön is értékelték, közülük az év strandétele Bezerics Dániel harcsakolbászos hot dogja lett, amely a nyár népszerű újdonsága lett Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is.

Ez is érdekelhet!

Az ország tortája 2015: itt vannak a titkos receptek!

(via MTI)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

A strandos lángossal nekem az a bajom, hogy b? olajban sütik, nagyon megfekszi a gyomrom... anyukámét és a sajátomat jobban szeretem! :) Tegnap meg is vettem a Prímában az alapanyagokat hozzá, ma el is készítem! :)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek