Harcsás fish&chips lett az év strandétele!

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat.

Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton oldal végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a "balatoni Fish and Chips" felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a "tájidegen" hekkel – mondta Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke.

A zsűri további nyolc vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.

A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és Krumpli étele kapta az idén először kiosztott év strandétele díjat

Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.

Kardos Gábor elmondta azt is: nehéz a strandbüféknek egy rövid szezon alatt kigazdálkodni a magas bérleti díjakat, ebben előrelépést hozhat, ha különleges minőség és helyi specialitások nyújtásával ősszel és tavasszal is magukhoz csalogatják a vendégeket.

A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit is kiemelte a zsűri

A versenyt indító Balatoni Kör tagjainak kínálatát külön is értékelték, közülük az év strandétele Bezerics Dániel harcsakolbászos hot dogja lett, amely a nyár népszerű újdonsága lett Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is.

Ez is érdekelhet!

Az ország tortája 2015: itt vannak a titkos receptek!

(via MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek