A leggyorsabb vacsora - készítsd el előre!

Az olcsó és egészséges táplálkozás egyik alappillére a tervezés. Ahhoz, hogy a munkából hazaérve tíz perc alatt vacsorát rittyentsünk, nem kell csodanőnek lenni - csak előre kell készülni!

A munkának vége...

és mi kijövünk a gyárból, az irodából, a munkahelyünkről. Következik a turbó átkapcsolás - mi legyen vacsorára? Van, aki a boltban, a hűtőpult előtt dönti el, van, aki a hétvégi maradékot is belekalkulálja, és van, aki a hideg vacsira esküszik. Bármennyire szeretünk is főzni, a szürke hétköznapokon mindenkivel előfordult már, hogy inkább választotta volna a fotelt egy jó könyvvel, mint a fakanalat. Ahhoz pedig, hogy a főzés valóban öröm maradjon, ezeknek a "muszáj-főzéseknek" a számát a lehető legkisebbre kell redukálni. Aggodalomra semmi ok, kis szervezéssel erre is van lehetőség!

Csupa vitamin édesség: sütőtökgolyó >>

Tervezz, főzz előre!

Általában a hétvége a nagy főzések időszaka, persze az is előfordulhat, hogy egy átlag szerdán száll meg minket az ihlet. Ilyenkor ne habozzunk. Ha az étel bírja a fagyasztást, rögtön készítsünk dupla adagot - így aznap, mikor se időnk, se kedvünk nincs főzni, reggel kitesszük a pultra, és délutánra ki is enged. Pörköltből például érdemes mindig tartani a fagyasztóban, így nem egy, hanem mindjárt tíz opciónk is van a vacsorát illetően. Készíthetünk belőle rakott húsos palacsintát, tölthetünk vele idényzöldséget, de egy bácskai rizseshús alapjául is szolgálhat. Paradicsomos alapú tésztaszószokból is érdemes betárazni - tökéletesen bírják a fagyasztást, és csak a köret készítési idejét kell kivárnunk. Az előre formázott fasírtot csak a forró sütőbe kell betenni...

5 tipp hétköznapi vacsorákra >>

Hasznosítsd újra!

Kicsit nagyobb tervezést igényel, de egy heti menü előzetes összeállításával is nagyot lendíthetünk a hétköznapok vacsoráin. Ha a szombati nagybevásárlás előtt tudjuk, hogy a következő héten mit szeretnénk készíteni, előre megvehetjük, így munka után megspóroljuk a fél órás bolti beszerzést. Sőt, a hétvégi konyhai maraton alatt előkészíthetjük a hétfő-keddi vacsit. Húsleves vagy sült hús esetén biztosra vehetjük, hogy marad annyi, amennyiből másnap összedobhatunk egy salátát, maradék rizsből egy kis sonkával pedig készülhet rizsfasírt. Ha egy bő literrel több zöldséglevest készítünk ráérős időnkben, akkor csak kedvünk szerinti zöldséget kell benne megfőzni és turmixolni - és már tálalhathatjuk is a melegítő krémlevest.

Receptek maradék ételből >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.