Lasagne-leves és spagettilasagne – ismerd meg más oldaláról is az olasz tésztakülönlegességet

Mit hoz az élet, ha éppen a legfontosabb alapanyagod hiányzik? A válasz egyszerű: kitalálsz valami merőben új megoldást, hogy a családod ne maradjon éhen.

Nincs izgalmasabb a nők konyhai kreativitásánál! Most két teljesen különböző megoldást mutatok, amelyeket a közelmúltban követtem el. Az egyikben a lapos, téglalap alakú tésztadarabokat pótoltam egy másik olasz tésztafélével, a másikban pedig a szilárd, vágható, így szuper jól porciózható lasagne szentségét törtem meg azért, hogy megmutassam, az ízek átültetésével egy másik fogásban is megtestesíthető.

Spagettilasagne - receptért kattints ide!

Spagettilasagne

A héten megígértem a fiúknak, hogy lasagne lesz ebédre. Azért is mertem megígérni nekik, mert a múltkori rendelésben direkt kértem egy csomag tésztát, amire úgy emlékeztem, meg is érkezett. Ám amikor már készült a sokzöldséges szósz, kiderült, semmis sincs úgy, ahogy hittem, a tészta szőrén-szálán eltűnt. Nagy szomorúan elővettem egy csomag spagettit, és kibontottam a már odakészített sütőtál felett. Akkor jött az ötlet, hogy a spagetti szinte ugyan olyan hosszú, mint a tál, miért ne lehetne ezzel elválasztani a rétegeket egymástól?

Spagettitésztás vegán lasagne - receptért kattints ide

Így készült el a spagettilasagne. Később rájöttem, hogy a nemrégiben beszerzett tésztanyújtógépemet is elővehettem volna, hiszen a friss tésztánál nincs jobb!De a poén az, hogy másnap, amikor valami teljesen mást kerestem a fiókban, rögtön ráfókuszáltam a hátul büszkén virító lasagnés dobozra. Esküszöm, ötször megnéztem ott is...képzelhetitek, mennyire röhögtem!

Lasagne-leves - recept itt!

Lasagne-leves

Korábban készítettem már például pizzamártogatóst, imádom a kísérletezgetést! A lasagnéval is úgy adódott, hogy láttam egy levesreceptet, amibe lasagne-tésztát tördeltek bele. Ez semmi extra, hiszen mi is csinálunk lebbencslevest, az is teljesen hasonló tészta, csak eredeti formájában sosem néz úgy ki, mint az olasz lasagne. A levesbe főzött ilyen mennyiségű tészta pedig biztosan krémessé teszi azt. "Mi bajunk lehet?" alapon kipróbáltam. Most pedig mindenkinek ajánlom!

Lasagne-leves húsgombóccal, receptet itt találsz hozzá!

Kistermelőknél találtam fodros szélű tésztát, ami a megrendeléstől számítva csak 10 nap múlva érkezett meg. Alig bírtam kivárni, hogy ideérjen! Sajnos máshol, nagy áruházláncok kínálatában nincs ilyen termék, ha valaki mégis látna, azonnal jelezze, vevő vagyok rá! Természetesen sima lasagne-tésztával vagy akár lebbencs- és házi csuszatésztával is elkészíthető a lasagne-leves, de biztosan látjátok ti is a különbséget: ez így tele van csupa ízletes, friss paradicsommal, és eszméletlenül szemet gyönyörködtető!

+1 tanács:

Frissen, elkészítés után tálaljátok és fogyasszátok a lasagne-levest, különben csak szószos tészta marad az edényben!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek