Sült olajszag a lakásban? Ezzel a tippel megszabadulhatunk tőle

Rántott hús a vasárnapi ebédhez, bacon a reggeli rántottához, vagy éppen hagymakarikák a film mellé nassolnivalónak: számtalan olyan fogást készíthetünk, amihez olajban kell valamit kisütnünk. Ez pedig könnyen kellemetlen szagokkal töltheti meg a lakást.

Az olajban történő sütés ellen sok érvet hozhatunk fel. Sokan például azt mondják, hogy egészségtelen – ez persze igaz lehet, de nagyban függ attól, hogy milyen minőségű olajat használunk és mennyi ideig sütünk egy alapanyagot –, mások pedig inkább a kellemetlen szagokra panaszkodnak. Mégis bőven akadnak olyan ételek a legtöbb kultúra konyhájában, amelyek igenis olajos sütést igényelnek – a magyarban például kifejezetten sok.

Sült olajszag a lakásban? Ezzel a tippel megszabadulhatunk tőle

Éppen ezért nekünk különösen szükségünk van egy olyan módszerre, amivel mihamarabb megszabadulhatunk a szúrós, mindenbe beleivódó sült olajszagtól.

Lássunk egy egyszerű és természetes módszert, amellyel hamar kiűzhetjük a bosszantó szagokat a konyhából, illetve az egész lakásból! Ehhez nem is lesz sok mindenre szükségünk:

fogjunk egy citromot, néhány ág rozmaringot, egy kis vizet és valamilyen illóolajat, aminek kedveljük az illatát. Emellett már csak egy kis fazékra lesz szükségünk. A citromot vágjuk szeletekre, adjuk hozzá a fazékban a rozmaringágakat, majd öntsük fel vízzel!

Ezután helyezzük a tűzhelyre, és forraljuk fel. Amikor felforrt, kapcsoljuk le, adjunk hozzá néhány csepp illóolajat, majd hagyjuk szépen párologni. A módszert a Cookist oldalán egy videóban is végig tudjuk nézni.

...vagy süssünk sütőben!

Ezzel a megoldással egyből megszűnnek a szagok, és olyan lesz, mintha soha életünkben nem sütöttünk volna semmit olajban.


Az alábbi tanácsokat is ajánljuk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Szatmári töltött káposzta

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta. Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig ...