Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges színe miatt menekült meg ez a homár - te láttál már ilyet?

Egy angol étteremben alig hittek a szemüknek, amikor kék homárt is kaptak a szokásos tenger gyümölcsei szállítmányukban. Az állat a színének köszönhetően megmenekült.

Nathan Nickerson alig hitt a szemének, amikor megérkezett az étterem tenger gyümölcsei szállítmánya, ugyanis nem akármilyen homár utazott a társaival együtt.

Ritkaság az éttermi rendelésben

Az Arnold's Lobster and Clam Bar rendszeresen rendel homárt, azonban az egyik nap Massachusetts-be egy kék színű állat érkezett. A különleges homár azonnal nagy népszerűségre tett szert, minden éttermi dolgozó a csodájára járt. A tulajdonos elárulta, azt tervezi, hogy az étteremben addig őrzi, amíg nem talál neki megfelelő helyet egy akváriumban. Azt reméli, azáltal, hogy a fiatalok ilyen ritka tengeri állatot is látnak, felkelti az érdeklődésüket a tengerek életvilága iránt, és talán kedvet kapnak ahhoz is, hogy akár tengerbiológusok legyenek.

Nickersonnak esze ágában sincs megfőzni a kék homárt, szeretné, ha életben maradna, és minél többen látnák. Bár sokan azt tanácsolták neki, hogy engedje vissza a természetes élőhelyére, Nickerson ezt nem tartja jó ötletnek. Azt mondta, nem hiszi, hogy ez megvalósítható, mivel a Cape Codot körülvevő homokos aljú tengerpart nem lenne ideális a homárnak:

"A homárnak nem lenne módja arra, hogy elrejtőzzön úgy, mint egy sziklás fenekű tengerben, ráadásul több ezer homárcsapda van lent, biztos vagyok benne, hogy újra kifognák.”

A kék homár rendkívül ritka

Nem hiába lepődtek meg a kék homáron az étteremben: 2 millió homárból csupán 1 kék színű a Maine-i Egyetem kutatói szerint. A homárok általában vörösesbarna vagy zöldes-barna színűek, és ez ritka kék színezet egy genetikai hibából származik, ami  fehérjetúltermelést eredményez.

Persze, feltehetjük a kérdést, hogy egy étteremtulajdonos, aki homárokat készít ebédre és vacsorára, miért védelmez egy pusztán a színe miatt más élőlényt. Mindenesetre annak valóban örülhetünk, hogy ez a különleges példány szó szerint megúszta!

Ezeket olvastad már?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!