Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges dolgok kerülnek az INTERSPAR üzletekbe egy hazai varrodából

Az Interspar polcain mostantól megvásárolhatjuk a tiszaburai máltai varrodában készült bevásárlószatyrokat, amivel a környezetünket is óvjuk. 

A Spar és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésének eredményeként mostantól divatos vászontáskákat vásárolhatunk egy jó ügy érdekében, amivel ráadásul környezetbarát lépésként kiválthatjuk a műanyag szatyrokat a vásárlások alkalmával.

A táskákat a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában dolgozó lányok és édesanyák saját kezűleg készítik, az eladások utáni bevétel a hátrányos helyzetű településen dolgozó alkotókat segíti és az Interspar polcain találhatjátok meg őket. A kezdeményezés azóta teljes családok életét változtatta meg. 

Az ország egyik legszegényebb szegletében három éve működik a máltai Jelenlét program, melynek keretében óvodát, asztalosműhelyt és a fent említett varróüzemet is működtetik, hogy elősegítsék az itt élőket, akik nem tudtak korábban elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A településen élő nők szervezett képzésen tanultak meg varrni, első nagy sikerük eredményeként a Budapesti Borfesztiválra készítettek több, mint negyvenezer textil pohártartót. 

Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője nyilatkozta:

„A SPAR családi vállalkozásként mélyen átérzi a közösségek szolgálatának fontosságát, számtalan hasznos és jótékony kezdeményezés támogatói vagyunk, köszönhetően vásárlóinknak is. Folyamatosan új programokat tervezünk és indítunk közösen, amelyek között kiemelt helyet foglal el a nehéz sorsú családok felkarolása." 

A strapabíró táskák megjelenéséért a Carbon Group ügynökség felelt, ők alkották meg a rajta szereplő designt is, hogy a mai trendeknek is megfeleljen. A Tiszaburán készülő táskákat a kasszasoron lehet megvásárolni a hipermarketekben, 549 forintért.  

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!