4 egészségtelen konzerv, amit inkább ne vegyél le a polcról

A konzerv ételek megkönnyítik a főzést és a bevásárlást egyaránt. Azonban nem minden konzerv élelmiszer egészséges.

A füstöléstől kezdve a savanyításig, az ember mindig kereste a módját az élelmiszerek tartósításának. Az ételek konzervben való, légmentes lezárása Napóleon korához köthető.  A folyton harcban álló franciáknak ki kellett találniuk egy új tartósítási módszert annak érdekében, hogy ételt tudjanak biztosítani a fronton harcoló katonák számára. Feltalálták a konzerválást, amely annyira jó módszernek bizonyult, hogy azóta világszerte mindenki előszeretettel vásárolja meg a közértben a könnyen felhasználható és sokáig elálló konzerv ételeket. De vajon minden konzerv egészséges? 

Galériánkban mutatjuk azokat a konzerveket, amelyeket jobb a boltban hagyni, katt a képre!

Forrásunk volt. 


Érdekes gasztrocikkek itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...