4 egészségtelen konzerv, amit inkább ne vegyél le a polcról

A konzerv ételek megkönnyítik a főzést és a bevásárlást egyaránt. Azonban nem minden konzerv élelmiszer egészséges.

A füstöléstől kezdve a savanyításig, az ember mindig kereste a módját az élelmiszerek tartósításának. Az ételek konzervben való, légmentes lezárása Napóleon korához köthető.  A folyton harcban álló franciáknak ki kellett találniuk egy új tartósítási módszert annak érdekében, hogy ételt tudjanak biztosítani a fronton harcoló katonák számára. Feltalálták a konzerválást, amely annyira jó módszernek bizonyult, hogy azóta világszerte mindenki előszeretettel vásárolja meg a közértben a könnyen felhasználható és sokáig elálló konzerv ételeket. De vajon minden konzerv egészséges? 

Galériánkban mutatjuk azokat a konzerveket, amelyeket jobb a boltban hagyni, katt a képre!

Forrásunk volt. 


Érdekes gasztrocikkek itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek