4 egészségtelen konzerv, amit inkább ne vegyél le a polcról

A konzerv ételek megkönnyítik a főzést és a bevásárlást egyaránt. Azonban nem minden konzerv élelmiszer egészséges.

A füstöléstől kezdve a savanyításig, az ember mindig kereste a módját az élelmiszerek tartósításának. Az ételek konzervben való, légmentes lezárása Napóleon korához köthető.  A folyton harcban álló franciáknak ki kellett találniuk egy új tartósítási módszert annak érdekében, hogy ételt tudjanak biztosítani a fronton harcoló katonák számára. Feltalálták a konzerválást, amely annyira jó módszernek bizonyult, hogy azóta világszerte mindenki előszeretettel vásárolja meg a közértben a könnyen felhasználható és sokáig elálló konzerv ételeket. De vajon minden konzerv egészséges? 

Galériánkban mutatjuk azokat a konzerveket, amelyeket jobb a boltban hagyni, katt a képre!

Forrásunk volt. 


Érdekes gasztrocikkek itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...