4 egészségtelen konzerv, amit inkább ne vegyél le a polcról

A konzerv ételek megkönnyítik a főzést és a bevásárlást egyaránt. Azonban nem minden konzerv élelmiszer egészséges.

A füstöléstől kezdve a savanyításig, az ember mindig kereste a módját az élelmiszerek tartósításának. Az ételek konzervben való, légmentes lezárása Napóleon korához köthető.  A folyton harcban álló franciáknak ki kellett találniuk egy új tartósítási módszert annak érdekében, hogy ételt tudjanak biztosítani a fronton harcoló katonák számára. Feltalálták a konzerválást, amely annyira jó módszernek bizonyult, hogy azóta világszerte mindenki előszeretettel vásárolja meg a közértben a könnyen felhasználható és sokáig elálló konzerv ételeket. De vajon minden konzerv egészséges? 

Galériánkban mutatjuk azokat a konzerveket, amelyeket jobb a boltban hagyni, katt a képre!

Forrásunk volt. 


Érdekes gasztrocikkek itt:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!