Könyvajánló: Csokoládé – jó kóstolást!

Akad-e még valami, amit nem írtak meg a csokoládéról? A könyv szerzője is feltette magának ezt a kérdést, és arra jutott, hogy igen. Sorra veszi hát öt érzékünket – nem tévedés, a hallásunkat is – és bevezet a csokoládékóstolás művészetébe.

A kóstolás lényege pedig, hogy a milliónyi ízből minél többet élvezhessünk. Ne gondoljuk, hogy elméleti okoskodásokat olvashatunk! Nagyon sok gyakorlati tanácsot kapunk a vásárláshoz, a tartósításhoz, az elkészítéshez és ahhoz is, milyen csokoládét társítsunk a borhoz, a tömény italhoz, a szivarhoz, a kávéhoz, a teához, hogy teljesebb legyen, kibontakozzon az ízharmónia.

Na, és persze, a receptek! A máz és a különféle krémek, öntetek, habok, a fudge, a mendiant, a sodó, a charlotte, a fondán, a madeleine, a fondü, a fánk, a szuflé, a fagylalt, a trüffel, a gofri, a torták és a sütemények, a forró és hideg csokoládéitalok készítése és a közben alkalmazott ötletek és trükkök mind a csokoládék csodás világába kalauzolnak el.

A gyönyörű képekkel illusztrált, a Geopen Könyvkiadónál megjelent kötet (Stéphan Lagorce munkája) a csokoládé szerelmeseinek minden igényét igyekszik kielégíteni – már a formája is olyan, mint egy tábla minőségi, kiváló csokoládé: kóstolásra ingerel.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ezt a könyvet hol lehet beszerezni? aki tudja ,kérem írja meg!!!

Veres Mari

Itt az oldalunkon nézd meg ezeket a linkeket, mindent megtudsz! A kiadót is lehet hívni, személyesen érte menni: http://www.nosalty.hu/konyvakcio http://www.nosalty.hu/konyvakcio/csokolade#header

Címlapról ajánljuk

Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget...

Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről-évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a Szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak?

Nosalty