Könyvajánló: Csokoládé – jó kóstolást!

Akad-e még valami, amit nem írtak meg a csokoládéról? A könyv szerzője is feltette magának ezt a kérdést, és arra jutott, hogy igen. Sorra veszi hát öt érzékünket – nem tévedés, a hallásunkat is – és bevezet a csokoládékóstolás művészetébe.

A kóstolás lényege pedig, hogy a milliónyi ízből minél többet élvezhessünk. Ne gondoljuk, hogy elméleti okoskodásokat olvashatunk! Nagyon sok gyakorlati tanácsot kapunk a vásárláshoz, a tartósításhoz, az elkészítéshez és ahhoz is, milyen csokoládét társítsunk a borhoz, a tömény italhoz, a szivarhoz, a kávéhoz, a teához, hogy teljesebb legyen, kibontakozzon az ízharmónia.

Na, és persze, a receptek! A máz és a különféle krémek, öntetek, habok, a fudge, a mendiant, a sodó, a charlotte, a fondán, a madeleine, a fondü, a fánk, a szuflé, a fagylalt, a trüffel, a gofri, a torták és a sütemények, a forró és hideg csokoládéitalok készítése és a közben alkalmazott ötletek és trükkök mind a csokoládék csodás világába kalauzolnak el.

A gyönyörű képekkel illusztrált, a Geopen Könyvkiadónál megjelent kötet (Stéphan Lagorce munkája) a csokoládé szerelmeseinek minden igényét igyekszik kielégíteni – már a formája is olyan, mint egy tábla minőségi, kiváló csokoládé: kóstolásra ingerel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...