Ha már ilyen szuper dologban van részünk, rögtön adja magát a kérdés, vajon mit lehet kezdeni a leszedett almákkal? Sok mindent. De még mielőtt nekiállnánk eltenni 200 kompótot és megsütni 20 almás pitét, szedjük össze, hogy melyik almafajtából mi lehet a legjobb, amit készíteni tudunk! Egy csomó ugyanis épp salátákba tökéletes, néhány viszont egyben megsütve. De csinálhatunk almachipset is fahéjjal fűszerezve, vagy olyan almaszószt, amilyet még életünkben nem kóstoltunk.
Olvastad már?
A lényeg, hogy a tökéletes párosítást elérendő a megfelelő almafajtából készítsük el a megfelelő ételt! Ennek szellemében itt van néhány tipp a Food Republic infografikája alapján arra, hogy miből mit érdemes készíteni, ha lekopasztottuk az almakertet.
Pitéhez és kekszekhez a legideálisabb fajták:
Rome, Ida Red, Jonathan, Fuji, Braeburn, Summerred, Jonagold, Golden Delicious, Elstar Granny Smith.
Almaszósznak és lekvárnak kiváló:
a Piros, a Jonathan, a Summerred, a Rome, a Golden Delicious, a Starking, az Elstar és a Jonagold.
Ha egyben szeretnénk almát sütni, akkor:
Ida Red, Jonathan, Rome, Straking, Golden Delicious, Granny Smith.
Almachipsnek:
Piros, Gala, Starking, Granny Smith, Golden Delicous, Kovelit.
Olvastad már?
Salátákhoz a legjobbak:
Gala, a Jonathan, Fuji, a Braeburn, a Golden Delicious, a Jonagold, az Empire, a Honeycrisp és az Elstar.
Nyersen pedig bármelyik.
Olvastad már?
(via Food Republic)