Kis almahatározó

Vajon lehet-e annál fantasztikusabb dolog, mint amikor az ember elmegy egy vidéki kirándulásra almát szedni a családjával vagy barátaival? Még nem késő, szedd a hátizsákod!

Ha már ilyen szuper dologban van részünk, rögtön adja magát a kérdés, vajon mit lehet kezdeni a leszedett almákkal? Sok mindent. De még mielőtt nekiállnánk eltenni 200 kompótot és megsütni 20 almás pitét, szedjük össze, hogy melyik almafajtából mi lehet a legjobb, amit készíteni tudunk! Egy csomó ugyanis épp salátákba tökéletes, néhány viszont egyben megsütve. De csinálhatunk almachipset is fahéjjal fűszerezve, vagy olyan almaszószt, amilyet még életünkben nem kóstoltunk.

Olvastad már?

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!

A lényeg, hogy a tökéletes párosítást elérendő a megfelelő almafajtából készítsük el a megfelelő ételt! Ennek szellemében itt van néhány tipp a Food Republic infografikája alapján arra, hogy miből mit érdemes készíteni, ha lekopasztottuk az almakertet.

Pitéhez és kekszekhez a legideálisabb fajták:

Rome, Ida Red, Jonathan, Fuji, Braeburn, Summerred, Jonagold, Golden Delicious, Elstar Granny Smith.

Almaszósznak és lekvárnak kiváló:

a Piros, a Jonathan, a Summerred, a Rome, a Golden Delicious, a Starking, az Elstar és a Jonagold.

Ha egyben szeretnénk almát sütni, akkor:

Ida Red, Jonathan, Rome, Straking, Golden Delicious, Granny Smith.

Almachipsnek:

Piros, Gala, Starking, Granny Smith, Golden Delicous, Kovelit.

Olvastad már?

23 chips bűntudat nélkül

Salátákhoz a legjobbak:

Gala, a Jonathan, Fuji, a Braeburn, a Golden Delicious, a Jonagold, az Empire, a Honeycrisp és az Elstar.

Nyersen pedig bármelyik.

Olvastad már?

Alma az aduász

(via Food Republic)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek