Kilógatott alma az arra járóknak - terjed a legaranyosabb kezdeményezés

Az év legaranyosabb és önzetlenebb gesztusa - maradék alma a kerítésre, kis zacskókban a járókelőknek. A norvég minta után pedig itt a magyar is!

Akinek van gyümölcsfája, tudja, hogy milyen rossz érzés, mikor rámarad a fel nem használt termés, pedig mennyien örülnének neki - hálisten vannak, akik nem mindenből akarnak pénzt csinálni, és a felesleges gyümölcsöt jótékonyan használják fel. Például ez a norvég hölgy, aki mezei kedvességből bezacskózta és kilógatta a kerítésére maradék almáját, aki kapja, marja alapon. Az internet jószívű népe teljes izgatottságban tört ki a ritka és önzetlen gesztust látva. Joggal. Mennyire aranyos ez??? De komolyan. Mi az Ecocentre Perigord Facebook-oldalán találtunk rá a képre, de sok más portál is rábukkant a kerítésen lógó almákra, nézzétek:

A sokszínűvidék is utánajárt, és kiderült, hogy a norvég hölgy Inger Garas névre hallgat, és hála kedvességének és strapabíró kerítésének, pár nap alatt több száz csomag almát osztogatott szét.

Receptajánló almával:

A történet viszont nem állt meg itt - képzeljétek el, hogy már magyar követője is van Ingernek, méghozzá Érdről, Pap Erika Andrea, akit ezúton is üdvözlünk, és le a kalappal előtte - ő egyébként az alma mellett már körtét is csomagolt, nézzétek:

A kommentelők megoszlanak, sokan sajnos egyből a lopásra gondolnak, de mi reméljük, sokan követik a hölgyek példáját - mi rég láttunk ennél kedvesebb kezdeményezést!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek