Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 ok, amiért állítólag jó, ha korán felteszed a karácsonyi dekorációt

Ha szíved szerint már felraknád a karácsonyi dekort a lakásodban, ne tartsd vissza magad. Most kutatók adnak neked igazat.

 

Ha azok közé tartozol, aki szerint a karácsonynak még a gondolatát sem illik bedobni november végéig, most ne olvass tovább. Vagy pont hogy mégis...kiderült ugyanis, hogy hivatalosan is jót tesz, ha korán karácsonyozol. Az okok:

1. Boldogsághormont termel

Bizonyított, hogy a karácsonyi dekoráció idejekorán történő felaggatása konkrétan boldogsághormonokat termel, az pedig nem rossz dolog.

Ezt láttad?

Megint itt van 14 katasztrofális süti fotója – ami nem akar sikerülni, azt kár erőltetni

„Az életünk tele van stresszel és szorongással, szóval mindenki szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amiktől kicsit jobb kedve lesz, akár tudatosan, akár nem – a karácsony gondolata pedig ide tartozik, hiszen a gyerekkori emlékeket idézi, (ez meg jobb esetben kellemes)” – véli Steve McKeown pszichoanalitikus.

„Az otthoni ünnepi dekoráció egész egyszerűen egy átjáró a gyerekkori mesebeli érzések és az izgalmas karácsonyi várakozás felé.”

Receptajánló:

2. Azt jelzi, hogy jófej vagy

Plusz előny: még barátokat is szerezhetsz vele! 

Egy környezetpszichológiai kutatás szerint ugyanis a karácsonyi dekoráció azt kommunikálja a szomszédok felé, hogy nyitott vagy és barátságos a környezeted felé (is). Szóval ha új vagy a környéken, nemrég költöztél, vagy hasznos lenne nyitni a hírhedten mogorva szomszéd felé, tessék feltenni az égősort és valami cuki ajtódíszt, sanszos, hogy a szívükbe lopod magad.

3. ...és hogy optimista vagy

A karácsonyi ünnepek iránt érzett nosztalgia egyfajta optimizmust is sugall, hiszen általa összekapcsoljuk magunkat múltunkkal, és saját identitásunkat is megerősítjük. A dekoráció hangulata pedig szimplán visszavisz minket a gyerekkorunkba, az pedig legtöbbször nem rossz dolog,

Ezt láttad?

Te megtalálod a nyalókát a képen? Magyar srác cuki rejtvényein pörög a net

4. ...és segít a gyászban is

Tudattalanul abban is segít, hogy az elvesztett szeretteinkkel megélt közös élményekre emlékezzünk, ez pedig gyakorlatilag újra összekapcsol minket.

Szóval ahelyett, hogy attól kapnál agyvérzést, hogy már szeptember végén karácsonyi pompában áll a fél város, próbáld ki Te is...aggasd fel az égősort a szekrényre, vegyél elő pár gyertyát és díszt – ha nem jön be, jövőre visszacsinálhatsz mindent, mintha semmi se történt volna.

Ezeket láttad?

via, címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!