Ezzel az egyszerű trükkel elkerülheted, hogy megbarnuljon a krumplid

Minden háziasszonynak tudnia kell, hogyan őrizheti meg a megpucolt krumplik szép színét.

Kezdő szakácsok már valószínűleg belefutottak abba a problémába, hogy ha megpucoltak néhány burgonyát, az először feldarabolt kockák megbarnultak, szürkültek. Ennek oka, hogy a burgonya rengeteg keményítőt tartalmaz, és a levegővel érintkezve oxidálódik.

A barnulást le lehet lassítani azzal, ha a burgonyadarabokat hideg vízbe tesszük. Ezt a módszert a tapasztalt háziasszonyok jól ismerik. A reszelt burgonya esetében nem érdemes vízzel próbálkozni, mivel az nagyon gyorsan barnul.

A tuti módszer

Mivel az oxidáció 5.0 és 7.0 közötti, minimálisan savas vagy semleges pH-értéknél megy végbe, ezt a pH-t megváltoztatva máris lassíthatjuk a barnulást. Ha a burgonyát már előző este elő kell készítened, vagy a maradékot szeretnéd a hűtőben tárolni még egy napig, akkor csak egy dolgot tehetsz az oxidáció lelassítására: adj egy kis ECETET a vízhez. Ezzel csökkentheted a pH-t, lelassítva a krumpli barnulását. Az ecet mennyiségével vigyázni kell, 1,5-2 liter vízhez elég egy kiskanálnyi.

Finomságok burgonyából:

A módszer egyébként működik gyorsan barnuló gyümölcsöknél is, például banánnál vagy almánál. Ezek esetében érdemes citromlevet használni az ecet helyett.

Nektek van saját, tuti trükkötök, hogy a krumpli ne barnuljon meg?

Ezeket olvastad már?

A 13 legfinomabb tepsis krumpli

A főétel mellé a köret is fontos - mi pedig olyan szuper sütőben sült krumplikat hoztunk, hogy komolyan el kell gondolkozni azon, melyik főétel tud velük versenyre kelni!

Nosalty

via FoodBeast

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...