Kenj vaszabit a fogkefédre!

A reggeli fogmosás nem csupán higiéniai szempontból roppant fontos, de frissítő hatásának köszönhetően javítja a komfortérzetet, és friss leheletet biztosít egész napra.

Sokan mindezt magas fokon űzik, és tűrőképességtől függően válogatják a leginkább mentolos fogkrémeket. (Vélhetően ez olyasmi lehet, mint amikor valaki mindent elkövet annak érdekében, hogy kimaxolja az ételek és ízlelőbimbói csípősségét.)

Ez utóbbiak számára jelenthet különösen jó hírt, hogy a japán Village Vanguard nevű cég nemrég piacra dobott egy fogkrémet, ami vaszabi ízű. A vaszabi az a zöld, krémszerű fűszerpaszta, amit általában japán éttermekben szolgálnak fel a szasimihezés aszusihoz, íze pedig leginkább a tormához hasonlítható, de annál jóval csípősebb. A fogkrém ízesítéséhez így természetesen hozzátartozik minden, ami a vaszabikrém sajátossága, így a roppant erős csípősség is.

Még mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy megint valami aktuális őrületről van szó, Tadashi Munechika, a cég egyik alkalmazottja leszögezte, hogy nincs ebben semmi tréfa, hiszen a terméket fogkrémként állítják elő, így praktikusan hatásos a fogszuvasodás megelőzésében, tehát nem egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kezdték meg a gyártást. Ezzel együtt felhívják a figyelmet arra, hogy sem szusihoz, sem pedig szasimihez nem szolgálható fel, de ami talán fontosabb, hogy gyerekek számára egyáltalán nem ajánlott.

Érdekesség amúgy, hogy a vaszabi jelentős gyógyhatásokkal rendelkezik, hiszen komoly antioxidáns-forrás, illetve tele van rákölő hatóanyagokkal, amik elsősorban emlő-, prosztata-, vastagbél-, tüdő-, hasnyálmirigy-, nyelőcső- és hólyagrák, illetve leukémia ellen védenek. Emellett magas antibiotikum-tartalommal bír, jó véralvadásgátló, szuper keringési zavarok, agyvérzés és érelmeszesedés ellen, továbbá gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, sőt, segít megelőzni a csontritkulást is.

Hogy ez a fogkrémben mennyire érvényesül, nem derül ki, de valamivel kevesebb mint 9 dollárért megrendelhető a cég honlapjáról.

(via The Wall Street Journal Japan, címlapgif: FOXADHD)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek